Тотото смени управата си

Управата на спортния тотализатор бе сменена с решение на министър Красен Кралев. Новите членове са петима, сред тях и две футболните легенди – Христо Йовов и Гошо Гинчев. И двамата имат завършена бакалавърска степен по „Стопанско управление“ съответно от университетите в Пловдив и Велико Търново. Изпълнителен директор на тотото ще бъде Любомир Петров (роден 1980), който е магистър по компютърни системи и технологии и е представен с „богат професионален опит в бизнес развитието и продажбените процеси“. От 2018-а той е директор на „Търгове и процедури“ в „Информационно обслужване“.

Останалите нови са Людмила Петкова и Валентин Точев.

На първото си заседание управата ще избере и свой председател. По взаимно съгласие са прекратени договорите на досегашните членове на управата. Сред тях бяха двукратният световен шампион по борба Живко Вангелов, генсекът на БОК Белчо Горанов, както и Константин Баждеков, бивш шеф на „Левски“. А с цел осигуряване на приемственост досегашният изпълнителен директор Дамян Дамянов остава консултант.

Новите членове са назначени до края на мандата на Управителния съвет, който изтича на 25 ноември 2020-а.

„Очакванията са, че младият екип от експерти в областта на икономиката и спорта ще направи бърза организация за реализиране на амбициозните икономически цели, които са поставени пред Българския спортен тотализатор“, гласи в официална позиция на министерството.

На снимката: Любомир Петров

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"