Фейсбук на война с дезинформацията за коронавируса

Фейсбук помага безвъзмездно на Световната здравна организация (СЗО) да публикува безплатно съобщения за ситуацията с коронавируса и премахва фалшивата информация за заболяването, обяви ръководителят на компанията Марк Зукърбърг.

Зукърбърг подчерта, че ако потребителят търси в социалната мрежа нещо, свързано с коронавируса, ще получи съобщение, което да го препрати в сайта на СЗО или на страницата на териториалния орган по здравеопазване. По този начин ще може да получи актуална информация за заболяването. Ако потребителят е в държава, в която СЗО е регистрирал предаването на вируса от човек на човек, той ще види тази информация и в новинарската рубрика на фейсбук, информира БНТ.

Социалната мрежа работи с министерствата на здравеопазването на различни държави и с организации като СЗО, Центъра по контрол и профилактика на болестите и УНИЦЕФ, за да получат те своевременна и точна информация за коронавируса.

„Предоставяме на СЗО възможност да публикуват толкова безплатни съобщения, колкото са им необходими, за да се реагира на коронавируса”, заяви Зукърбърг. Мрежата предоставя подкрепа и на други организации и световни експерти в областта на здравеопазването.

Социалната мрежа премахва разпространението на „фалшива и вредна информация”, теории за световен заговор, както и реклами на продукти, обещаващи да излекуват заболяването.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"