Хиляди в Пловдив искат свобода за д-р Иван Димитров

Хиляди хора за втори пореден ден се събраха пред Второ районно управление на полицията в Пловдив в защита на лекаря, арестуван за убийството на крадец, нахлул в дома му.

Медици, обединени привърженици на „Ботев” и „Локомотив”, таксиметрови водачи и редови граждани скандираха „Свобода!” в подкрепа на д-р Иван Димитров, предаде БТВ. Те тръгнаха на шествие към районната прокуратура с искане за среща с дежурен прокурор.

„Крайно време е да спрем да се крием зад думичките „неизбежна самоотбрана”. Не може някакви плъхове и мишки да влизат вкъщи, да заплашват живота на децата и семействата ни и в крайна сметка държавата да не взема мерки”, категоричен беше Лазар Генчев, приятел на задържания лекар.

Гражданите започнаха и подписка с искания да се направят законодателни промени за подобни случаи. Вчера подписалите бяха над 400 души, а днес - повече от 700, допълва БНР. Протестът ще продължи с шествие до сградата на прокуратурата.

Шествието протича мирно, няма напрежение.

Съпругата на д-р Димитров Жулиета разказа, че семейството няма оръжие, а в злополучната вечер той даже не разбрал, че е убил човек – легнал си и после отишъл на работа.

Близките на убития Георги Джевизов – Жоро Плъха обаче са категорични, че рецидивистът този път не е влязъл да краде и лекарят трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"