Ще модернизират 92 класни стаи в 33 училища

Започва втори етап на бургаския проект „Първокласно начало“

 
След отличните резултати от проекта "Първокласно начало", Община Бургас ще продължи работата по обновяване и модернизиране на още 92 класни стаи в общо 33 учебни заведения.
 
Вторият етап на проекта също предвижда най-съвременно оборудване на помещенията за  учебния процес. Това включва полагане на антибактериални настилки, модерни интерактивни дъски и таблети, които да се комбинират с електронни учебници и електронен дневник, и др.
 
Подготовката на работата с най-новите електронни ресурси в бургаските училища вече даде своето отражение в извънредната ситуация и онлайн обучението, в която попаднаха ученици и родители, поради обявената пандемия.
 
Освен реновираната материална учебна база,  "Първокласно начало" въвежда нови интерактивни методи, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит. Преди първия учебен ден наесен, бургаските учители ще преминат обучение за работа с новите изисквания, методики и електронни ресурси.
 
 
Вече тече процедурата за избор на изпълнители по проекта, а от пълното реновиране на класните стаи ще могат да се възползват  близо 2000 първокласници.
 
1700 от тях вече са приети на първо класиране . В първите 5 минути на 12 май са записани 1000 деца, а за първите 30 минути са били 1400.
 
Записването продължава до 22 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 3 юни в електронната система. Приетите на първо класиране, трябва да бъдат записани от 5 до 12 юни.
 
Родителите, чиито деца не са приети на първо класиране, могат да са спокойни, има още 324 свободни места в училища във всеки жилищен район. 
TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"