Японски милиардер си търси жена за полет до Луната

Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Обяви конкурс, резултатът от който ще бъде съобщен в края на март

Японският милиардер Юсаку Маезава си търси дама за партньорка в живота, която освен това да го съпроводи до Луната на първото частно пътешествие до спътника на Земята, организирано от компанията на US милиардера Илон Мъск - SpaceX.

Обявата си ексцентричният 44-годишен японец, който ще е първият турист до Луната, пусна в туитър. Пътешествието предстои през 2023 г.

В онлайн обявата Юсаку посочва, че иска да сподели това невероятно изживяване със „специална” жена. „На това специално място - Луната, трябва да се отиде със специален човек. Чрез този проект искам да намеря и партньор в живота”, споделя богаташът.

Всъщност обявата му е покана за конкурс, като срокът за участие в него приключи вчера. Победителката обаче предстои да бъде обявена в края на март.

„Тъй като чувството за самота и празнота бавно ме превзема, има едно нещо, за което мисля - да продължа да обичам една жена”, пише още Маезава на сайта си. И добавя: „Искам да си намеря партньорка в живота. И с тази бъдеща партньорка да изкрещя за нашата любов и за мир по света от космоса”.

Юсаку, който е моден магнат, се раздели неотдавна с приятелката си Аяме Горики - 27-годишна манекенка и актриса. През 2018 г. той обяви, че ще вземе любимата си със себе си на воаяжа около Луната. Но в края на миналата година обяви, че се е разделил с Горики и като основна причина за това посочи, че тя не е вложила всичките си сили в обучение и подготовка за полета, а е искала да се съсредоточи повече върху актьорската си кариера. Милиардерът добави, че е обмислял дори да й предложи брак, но поради различните им нагласи относно пътуването до Луната пътищата им се разминали.

За дамите, които кандидатстват в конкурса, Юсаку бе поставил условия - да са неомъжени и необвързани, на възраст над 20 години, да са позитивно настроени и весели. Освен това те трябва да са готови сериозно да започнат подготовката за полета. Трябва също да могат да изразяват мнението си пред Маезава свободно, както и да обмислят как в света може да настане мир.

 

Раздава $9 млн. на последователи в туитър

Инициативата му била социален експеримент

В друга ексцентрична проява Юсаку Маезава (на снимката вляво) обяви, че ще раздаде на последователите си в туитър 9 милиона долара, за да види дали парите ще ги направят по-щастливи.

Милиардерът определи инициативата си като „социален експеримент“.

Той ще даде по един милион йени (9000 долара) на 1000 свои последователи на случаен принцип измежду хората, които са препредали негово съобщение в туитър от 1 януари.

„Това е сериозен социален експеримент“, посочва Маезава в публикуван в ютюб видеозапис, като допълва, че се надява да събуди интерес сред учени и икономисти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"