69-годишен мъж е починал от COVID-19 в Благоевград, жена му също е в тежко състояние

Пенсионер на 69-години с коронавирус инфекция почина днес в МБАЛ-Благоевград. Той и съпругата му се разболяха по време на Великденските празници и бяха настанени за лечение в инфекциозното отделение. Мъжът обаче се е влошил и е бил настанен в реанимация където днес е починал. Оказа се, че той е бил заразен в софийската болница „Свети Иван Рилски“ при вътрешно болнична инфекция. Човекът е лежал там за лечение на друга болест. Заразата той предал и на съпругата си. Тя също не е в добро състояние и в момента се намира в инфекциозното отделение на благоевградската болница.

Това е четвъртата жертва на Covid-19 в областта. Първият починал за когото още спорят институциите е 55.годишен мъж от Банско.По-късно починаха майка и дъщеря,съответно на 73 и 55 години. Те бяха родом от разложко село.

Новите потвърдени случаи на коронавирус в Благоевградска област през последното денонощие са пет, три от тях са на деца.

От Регионалната здравна инспекция уточниха, че един от новорегистрираните случаи е от Гоце Делчев, а останалите четири са в Симитли. Майка и трите ѝ деца са дали положителна проба за COVID-19. Всички са в добро състояние, нямат симптоми и остават изолирани под домашна карантина в дома си в Симитли.

Има и още един болен в Петрич, той също е в тежко състояние. И той е бил пациент на столичната болница „Свети Иван Рилски“ където е заразен.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"