8 новозаразени с коронавирус за денонощие в Норвегия, 19 - във Финландия

Броят на заразените с новия коронавирус в Норвегия нарасна за денонощие с 8 и болните в страната вече са 8257, съобщи днес националният институт по здравеопазването, цитиран от ТАСС.

През последните две седмици новите случаи, откривани за денонощие в страната, никога не са надхвърляли 50, отбелязва агенцията.
Починалите от Ковид-19 в Норвегия са общо 233, на лечение в болници са 52 души. На 6 април Осло заяви, че епидемията е вече под контрол. През април постепенно подновиха работа ред учреждения в страната; вдигната бе и забраната за пътуване до вилите.

Инфектираните с коронавируса във Финландия вече са 6399, 19 от които са регистрирани през последното денонощие. Това съобщиха днес здравните власти.
От началото на пандемията във Финландия има 300 смъртни случая от Ковид-19.

До края на май в страната остава да важи забраната за събиране на групи над 10 души. От 1 юни ще могат да се събират до 50 човека. До края на юли са забранени масовите прояви с участие на повече от 500 души.

От 1 юни започва постепенно отваряне на театрите, музеите, библиотеките и ресторантите. Ще може да се провеждат и спортни състезания. Обучението във висшите и средните училища ще продължи дистанционно до края на учебната година.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"