Байерн Мюнхен смачка Бохум със 7:0 с хеттрик на Кейн

Отборът на Байерн Мюнхен смачка Бохум със 7:0 в мач от 5-ия кръг на Бундеслигата. 
Байерн отбеляза голове в 60 последователни домакински мача в Бундеслигата и се доближава до собствения си рекорд от 62 такива мача от 1979 до 1982 и 64 от 1970 до 1974 г.

А Хари Кейн е първият играч на Байерн, отбелязал 6+ гола в първите пет мача в първия си сезон за отбора. Кейн влезе в историята на баварците със своя хеттрик днес. 

Байерн осигури четвъртата си победа от пет мача в едно полувреме, след като Ерик Максим Шупо Мотинг откри резултата в четвъртата, Кейн го последва в 13-ата, Матийс Де Лихт в 29-ата и Лерой Сане в 38-ата минута.

През втората част Кейн добави още две попадения в 54-ата от дузпа и в 88-ата, за да оформи хеттрика си, а в 81-ата асистира на младия Матис Тел за убедителната победа.

Само Герд Мюлер, Марио Манджукич и Мирослав Клозе отбелязаха във всеки от петте си мача, но влиянието на Кейн беше по-голямо, тъй като той има седем гола в пет мача плюс три асистенции.

Байерн е лидер с 13 точки, пред Щутгарт, РБ Лайпциг и Хофенхайм, които имат по 12, а Дортмунд е с 11 точки след пет кръга в германския елит.

Борусия Дортмунд надигра Волфсбург с гол на Марко Ройс в 68-ата минута.
В останалите срещи резултатите са:

Аугсбург - Майнц 2:1

Борусия Мьонхенгладбах - Лайпциг 0:1

Унион - Хофенхайм 0:2

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"