Странният случай на Божинов

Коронавирусът поставя под въпрос бъдещето на 34-годищния Валери Божинов в „Пескара“. Нападателят подсили тима от Серия Б през зимата с договор до края на сезона, но и клауза за удължаване за още сезон при определен брой изиграни мачове. Ситуацията в страната към днешна дата обаче поставя под въпрос изиграването на останалата част от срещите.

В Италия все още се водят горещи диспути дали да се доиграва изобщо кампанията. На свой ред ръководителите на Серия Б, където се подвизава българинът, обяви, че ще са нужни 3 месеца за завръщане към футбола от деня на разрешението на правителството за подновяване на тренировъчния процес. През февруари Бож се завърна в италианския футбол след 5-годишна пауза, но обстоятелствата му позволиха да фиксира само 1 мач. Опитният играч навакса с формата и се появи на терена срещу „Специя“ през март, но седмица по-късно първенството бе прекратено заради тежката ситуация. Оттогава Божинов тренира индивидуално, очаквайки евентуалното подновяване на първенството.

Президентът на италианската федерация Антонио Гравина не се нае да се ангажира с мнение, че шампионатът ще бъде подновен със сигурност в средата на юни. Спортният министър в страната Винченцо Спадафора пък призна, че е възможно Италия да последва примера на Франция и да прекрати сезона. Не е ясно и дали изтичащите в края на юни договори ще се удължат автоматично до 31 август, както препоръчва УЕФА, ако Цяр Футбол се върне на сцената.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"