Дизайнерът Жоро Драгнев следва своя линия срещу болести и стрес
Като много съвременни млади хора, потопени в напрегнат градски ритъм, Жоро не отделял много внимание на храната и обездвижването. Допреди няколко години, когато решил да преобърне пирамидата на всекидневието. Вместо да лежи затиснат под нея, решил да изследва света край себе си и да открие свое място - извън удобните шаблони, и с грижа за здравето.
Младият мъж се убедил, че стресът ни вкарва в коловози, успоредни на пълноценния живот и ако останем в тях, боледуват и тялото, и душата ни. Започнал с йога преди около 7 години и заниманията го увлекли. Минал през различни практики, но като най-важна част от усвоените движения и философия определя медитацията. В зареждащата й тишина откривал как сетивата могат да се променят. И покрай новите интереси Жоро направил самостоятелно първите 3 дни гладуване. Следващите дни били 5. Постепенно спрял консумацията на месо, отказал цигарите, спрял и алкохола, от който никога не бил изкушен. И промените започнали стъпка по стъпка.
Пътят им го отвел в медицинския център на д-р Емилова. Още в първите дни усетил, че това е неговото място. С лекота правел програмата, интересни му били различните занимания, срещнал хора, впечатляващи с дух и енергия. Категоричен е, че в среда на съмишленици и нови приятели човек има по-добри и трайни резултати.
Жоро Драгнев дава отлична оценка на постигнатото от екипа на д-р Емилова, а лекарката поставя директно в олимпийска класация. Впечатлен е, че е отдала живота си на каузата колкото се може повече хора да бъдат информирани за неограничените възможности на природонаучната медицина. С усета си на дизайнер избира като най-точно определяща за д-р Емилова думата - пленителна. Защото на 75 години има енергия за цял отбор и защото от 25 години следва свой път, неподвластен на временни моди. А в стихиите на модата Георги е в свои води. Създадените от него облекла оформят индивидуалната линия на дамите със собствен стил. Затова се е научил бързо да отсява истински стойностното, независимо дали става дума за материи и принтове, или за хармония в човешките отношения.
Всичко търсения обаче ще са напразни, ако нямаме здраве, е убеждението на младия мъж. При него още с първата продължителна програма в медицинския център на д-р Емилова, преди по-малко от година, имало впечатляващи резултати. Жоро не се чувствал болен, но резултатите от подробни медицински изследвания показали завишени нива на холестерол и пикочна киселина, омазняване на черния дроб, дефицит на витамин Д3. Имал излишни килограми, а с главоболието, стомашните киселини и рефлукса бил вече свикнал. Сега си дава сметка, че много тънка линия го е деляла от дълъг списък хронични болести. Заплахата заличил с плодове, чай и мед. Свалил 7,5 кг, 7 от които мазнини. Според д-р Емилова това е най-добрият и ефективен за здравето вариант при редукция на теглото.
През януари т. г. Жоро започнал в медицинския център второ по-дълго гладуване. Продължил го в дома си- общо 15 дни, с 10 дни захранване по схема от лекарката. Чувствал се отлично, кантарът показал още 3 свалени килограма, всичките за сметка на мазнини. Във времето между програмите мъжът остава на течности и плодове при новолуние и пълнолуние. Споделя, че се чувства зареден и мотивиран да наблюдава и изследва възможностите на организма си, освободен от стрес и болести.
В модните тенденции на идващото лято Жоро препоръчва да се заложи на принтове тип зебра и огромни божури. Отсега младият мъж се е записал за ваканционната програма на лекарката на “Боровец”, за да се зареди сред природата с нови открития за всичко ценно в живота.
Ядково руло /една порция/
Пълнежът се приготвя от ситно нарязана червена чушка, ситно нарязана малка глава стар лук /може да се замени с див лук/, малък морков, настърган на ситно, накълцан магданоз, 1 с.л. сусамов тахан, по 1 щипка чубрица, кимион и самардала. Рулото се навива стегнато с помощта на стреч фолиото. Оставя се в хладилник за 20 минути. Преди сервиране се запича върху сух незалепващ тиган за няколко секунди - да хване апетитна коричка. За по-богат вкус може да се гарнира със сос песто от смлени орехи, босилек, магданоз, розмарин.