Има ли вирус в шкембе чорбата?

Всички смешки на тази страница са крадени от фейсбук

Тестваме за корона още пача, гроздова ракия, шопска салата и зелева чорба

„Бродят хора с маски

с бодър и свеж вид.

Няма как да знаеш

кой е със Ковид.”

Този свеж стих публикува вчера на стената си във фейсбук Иво Сиромахов. Както винаги сатирикът уцелва нерва на обществото с болния въпрос: „Има ли сигурен начин да разберем заразени ли сме от коварния вирус?”

Дори на президента на далечна Танзания Джон Магуфули му е писнало от неяснотата по темата и шикалкавенето на учените, които правят тестове за заразата (виж 4-а стр.). Той наредил на тайните служби да пратят в националната лаборатория проби от фларата и фауната, маскирани с човешки имена върху етикетите. Папаята и още ред неодухотворени материи се оказали с положителен тест за COVID-19.

„Нещо се случва. И преди съм казвал, че не бива да приемаме, че всеки тест е добър за нацията ни”, отсякъл президентът и, както се полага на управлението със силна ръка, тутакси уволнил виновните за резила.

Убедени сме, че такъв размах на държавническо мислене е напълно приложим и у нас, защото и тук не липсват съмнения в достоверността на пробите.

Предлагаме в избрани на случаен принцип лаборатории да се изпратят тайно натривки от изконни и важни за българина спесимени на нежива материя: шкембе чорба, пача, гроздова ракия, шопска салата и зелева чорба.

Кои от тези неща според вас ще дадат положителен резултат? Нито едно, разбира се! Вирусът не може да вирее в сърцето на българщината, в неща, с което сме закърмени и готови да браним с живота си.

Виж, ако пратим проби от ястията „Лолипоп от пъдпъдък с лимец”, „Дует от гамба роха и Сен Жак”, „Татаки от жьлтоперест тон с юзу крем” или която и да е друга рецепта от кулинарната страница на в. „Дневник” - няма начин червената лампичка на уредите да не грейне ярко.

Тук идва ред за традиционния оптимистичен завършек на рубриката. Нашият фейсбук приятел Банко Митев - човек с непримирим дух и неизчерпаемо чувство за хумор - който е споделил следното:

„Вчера постигнах рекорд - 40 минути на велотренажора. Усещането е превъзходно!

Утре възнамерявам да повъртя и педалите...”

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"