Откриха фабрика за трюфели в Благоевград

 

Обработват по 2 тона храни

Консервират плодове и зеленчуци

 

Модерна фабрика за преработка на трюфели стартира дейност в Благоевград. Тя беше открита от кмета Илко Стоянов, управителя Васил Багашки и представителя на фирмата, която ще произвежда продукта - Марко Дзобеника.

Във фабриката, която се намира в квартал “Грамада”, ще се консервират и плодове, зеленчуци, и други храни, като за целта ще се използват специални технологии.

Новооткритата консервната фабрика е оборудвана с модерни машини и ще произвежда по 2 тона растителни продукти месечно.

Обработването на продукцията ще минава през различни етапи, включващи: измиване и пасиране чрез кутер машина, бланширане, пълнене в стъклени буркани, стерилизиране, етикиране и експедиция.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"