Първото официално посещение на Бойко Борисов в Босна и Херцеговина през обектива на "Труд" (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов беше на двудневно посещение в Босна и Херцеговина. При пристигането си в понеделник вечерта той бе посрещнат с почетен караул на летището в Сараево, след което посети военната база „Бутмир“ и разговаря с командира на Щаба на НАТО бригаден генерал Робърт Хюстън.

Във военната база „Бутмир” Борисов бе посрещнат от капитан първи ранг Георги Георгиев, който е национален командващ на българския контингент в рамките на мисията на ЕС в Сараево (EUFOR) и от командира на Щаба на НАТО в столицата на БиХ - бригаден-генерал Робърт Хюстън, който се оказа, че говори български, научил го покрай жена си, която е българка.

В петък българският министър-председател гостува в парламента на Босна и Херцеговина, където се срещна с премиера Денис Звиздич.

„Очакваме по време на българското председателство на Съвета на Европа най-после да получим статут на кандидат”, подчерта Денис Звиздич. „Виждам вашата амбиция. Ние също минахме трудни години. Сега вярваме, че няма по-добър път от ЕС. Прави сте, че много от колегите (в ЕС) не познават региона, на мен ми отне много време да обяснявам покрай бежанския натиск", отговори Бойко Борисов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветан Томчев

Този уебсайт използва "бисквитки"