Рогов: Четири щурмови самолета на ВСУ са се предали след провала на атаката при Вербовой

Руските сили заловиха четирима военнослужещи от украинските въоръжени сили, които се предадоха след неуспешна атака край село Вербовое в Ореховско направление. Това каза за руската информационна агенция председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов.

"Взехме пленници във Вербовой, четирима души се предадоха. Това беше вчера сутринта, когато бяха унищожени две вражески бойни бронирани машини. Щурмовият самолет се предаде", каза още Рогов.

На 16 ноември Рогов каза, че при отразяване на атаки на украинските въоръжени сили в района на Вербовой са били унищожени две единици украинска бронирана техника.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. Както съобщи на 30 октомври министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, през това време Киев е загубил над 90 хиляди военни убити и ранени, както и около 600 танка и 1,9 хиляди бронирани машини от различни класове. Според ръководителя на руското министерство на отбраната Украйна не е успяла да постигне никакви тактически значими успехи. На 15 октомври руският президент Владимир Путин заяви, че контранастъплението на украинските въоръжени сили е напълно провалено, въпреки че Киев подготвя нови активни настъпателни действия в определени участъци на фронта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"