Руското МО съобщи, че системите за противовъздушна отбрана са свалили пет украински дрона

Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха пет украински дрона и прехванаха три ракети HIMARS за един ден. Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„Системите за противовъздушна отбрана свалиха пет украински безпилотни летателни апарата в районите на населените места Верхнекаменка на Луганската народна република, Донецк, Пески на Донецката народна република, а също така прехванаха три ракети от реактивната система за залпов изстрел HIMARS“, съобщиха още ведомството.

„В донецкото направление подразделенията на Южната група войски, с подкрепата на артилерия и тежки огнехвъргачни системи, отразиха атака на щурмова група от 67-а механизирана бригада на украинските въоръжени сили в района на село Клещеевка, Донецка народна република“, посочват от руското министерство на отбраната.

Министерството на отбраната на Руската федерация уточни, че живата сила и техниката на 28-ма и 30-та механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Васюковка и Курдюмовка на Донецката народна република също са пострадали.

„Общите загуби на украинските въоръжени сили в това направление възлизат на повече от 130 военнослужещи убити и ранени, 2 бойни машини на пехотата и 3 машини.По време на контрабатарейния бой две гаубици Мста-Б, самоходна артилерия Гвоздика са били поразени монтировка и оръдие Д-30”, отбелязват от руското министерство на отбраната.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"