Тръмп предупреден за смъртни заплахи от Иран

Вашингтон вини Техеран в кибероперации срещу кандидатите за президент на САЩ

Кандидатът на републиканците ще привлича чужди компании в Америка

Икономисти критикуват идеята за повишаване на митата

Кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп е бил информиран от американското разузнаване за отправени смъртни заплахи към него от страна на Иран, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на предизборната му кампания.

“Президентът Тръмп беше информиран от Службата на директора на националното разузнаване относно реални и конкретни заплахи от Иран да го убият в опит да посеят хаос и да дестабилизират САЩ”, се казва в изявление на говорителя на неговата кампания Стивън Чън.

“Служителите на разузнаването установиха, че тези продължаващи и координирани атаки са се засилили през последните няколко месеца”, каза Чън, като уточни, че американските правителствени официални лица работят за защитата на Тръмп и за това в изборите да няма намеса.

Говорител на разузнаването потвърди за разговорите с Тръмп, но отказа да даде повече подробности.

Федералните власти в САЩ разследват опита за убийство на Тръмп на голф игрището му в щата Флорида, недалеч от имението му Мар а Лаго, в средата на този месец и стрелбата по републиканския кандидат за президент на митинг в град Бътлър, щата Пенсилвания, на 13 юли, припомня Ройтерс.

Миналата седмица американските правителствени агенции заявиха, че ирански хакери са изпратили имейли с откраднати материали от кампанията на Тръмп до хора, участващи в кампанията за преизбиране на тогавашния кандидат на Демократическата партия и настоящ президент Джо Байдън, което е част от предполагаемите по-широкообхватни усилия на Техеран да повлияе на изборите в страната.

През август Вашингтон обвини Техеран, че е започнал кибероперации срещу кампаниите и на двамата кандидати за президент на САЩ - обвинения, които Иран отхвърли.

Междувременно на предизборен митинг в Савана, щата Джорджия, Тръмп обеща да насърчи големи международни компании, включително и германски производители на автомобили, да построят свои заводи в САЩ, като въведе данъчни облекчения.

“Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски автомобилни компании”, отсече Тръмп. И се зарече, ако спечели президентските избори на 5 ноември, да отправи предложение на всяка голяма компания.

“Ще ви осигуря най-ниските данъци, най-ниските разходи за енергия, най-ниската регулаторна тежест и свободен достъп до най-добрия и най-голям пазар на планетата, но само ако произвеждате продуктите си тук, в Америка”, подчерта Тръмп.

Другото му условие е да се наемат работници от САЩ.

“Ако не произвеждате продукцията си тук, ще трябва да плащате много високи мита, когато изпращате стоката си в САЩ”, предупреди републиканският кандидат.

Редица американски икономисти критикуват идеята на Тръмп за повишаване на митата, като твърдят, че това е равносилно на налагане на данък на потребителите, тъй като историята показва, че тежестите от подобни мерки обикновено се прехвърлят върху крайния потребител, отбелязва ДПА.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"