Антъни Иванов: Гледам към европейското и световното първенство

"Попречи ми доста фактът, че нямаше публика". Това заяви плувецът Антъни Иванов при завръщането си от Олимпиадата в Токио пред камерата на БНТ.„В главата ми не се получиха нещата, този път не бях толкова добре подготвен психически, отделно въртях 13 часа от Америка, което беше грешка. Има Световно и Европейско първенство, там ще се покаже, че наистина съм работил. Яд ме е както за мен, така и за много други български спортисти, както и в плуването – беше доста странно, имаше доста хора, които бяха готови за медал, но не взеха. Всичко е въпрос на адаптация“, започна той.

„Мисля, че финал щеше да бъде успешна Олимпиада за мен на 200 м. Не мисля, че е някакъв проблем, но явно не е било писано сега. На мен ми попречи доста фактът, че нямаше публика, всички тези неща ми липсват, адреналин и т.н. Единственият път, в който имах адреналин, беше когато гледах Йосиф на финала. Беше трудно. Въобще не ме интересува какво пише в интернет, ние изпращаме пет човека в плуването за първи от 30 години насам, имахме финал и полуфинал, за мен представянето ни беше успешно като цяло, просто аз не съм доволен от себе си“.

„Абсолютно, мисля, че на следващата Олимпиада ще имаме поне 3-4 финала и ще вземем поне един медал. Ще има и други хора, които ще се класират. Първо, мечтая да си почина малко, след това гледаме към Европейското, мисля, че реално можем да вземем медал – след това на Световното, пак се целим към медал, сега ще почина десет дни и пак започваме работа“, завърши Иванов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт