Арх. Здравков за стадиона на ЦСКА: Не виждам причина да има пречки, вече съм издал виза за реконструкция

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев присъства лично на срещата в Министерството на младежта и спорта с министър Радостин Василев. Ганчев, синът му Данаил, адвокатът на клуба - Станислав Трендафилов и главният акционер Юлиан Инджов представиха "червените" на срещата, на която обсъдиха проекта за бъдещето на стадион "Българска армия".
Те разговаряха с главния архитект на София Здравко Здравков. "Предстои обсъждане на плана на Борисовата градина, който ще бъде представен след два дни. Няколко са важните неща, свързани със стадиона на ЦСКА. Планът позволява да се реконструира стадиона. Планът е определил допустимите намеси. Изцяло спортният клуб трябва да направи план на стадион, който до отговаря на изискванията на УЕФА. Ще продължим работата и да се представи проектно решение, което да изясни вписването на стадиона в паркова среда”, заяви Здравков.
„Още 2019 година е издадена виза за проектиране. Футболният клуб може да подготви документация. Предстои дикусия на плана на 13 януари. До 4 февруари ще може да има консултации, на 17 февруари ще е заключителната дискусия. Стадионът може да е предмет на проект. Изцяло зависи от волята на министерството и спорния клуб как ще представят плана. Не виждам причина да има пречки, вече съм издал виза за реконструкция. Футболният клуб има своя билет, за да направи проектна документация. Възприето е в Борисовата градина да има спортни съоръжения. Те са четири на брой. Запазени са като статут. Изисква се вписване на новото съоръжение в чашката на съществуващото. Въпрос на проектантско решение е как ще бъде представен проектът. Възможността е от 2019 година. Може би е въпрос на взаимни договорки между министерството и спортния клуб. Напълно е възможно. Разговорите днес промениха начина на комуникацията. Нещата при взаимна мобилизация могат да се случат в кратък срок. Предложението е в посока промяна взаимоотношенията между спортния клуб и министерството. Формата, между която ще се уредят взаимоотношенията, трябва да бъде уговорена”, продължи той, цитиран от "БЛИЦ".
„Насипите с времето са компрометирани и не могат да бъдат използвани пълноценно. Проектът, който съм виждал, предвижда премахване на съществуващите писти, за да може там да се получат трибуни. Стадионът трябва да бъде съобразим в тази елипса. Дърветата могат да бъдат компенсирани, ако бъдат засегнати”, допълни Здравков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ