Гърция е спряла 4000 мигранти на границата с Турция (ВИДЕО) Около 18 000 бежанци са тръгнали към Европа, предупреди Ердоган

Зрелищен провал за феминисткия екшън „Хищни птици” Марго Роби не успя да спаси филма

Премиерът посети Бачковския манастир по повод 150 години от създаването на Българската екзархия (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава

Борисов: На 85 % е готово кръговото кърстовище на пътя Пловдив – Асеновград

Арестуваха адвокат за системни блудства с малолетни момчета

Извадиха жив човек, затрупан от лавина в Банско

Две български филмови премиери за Трети март В Руския културно-информационен център зрителите ще видят новите филми на журналиста Степан Поляков

Благоев вика призрака на Енгелс в Ямбол Дядото участва в спиритически сеанс край Тунджа

Били Айлиш подобри рекорд с песен за филма за Бонд

50 души остават под наблюдение за коронавирус у нас До края на деня се очаква да бъдат изследвани поне още 11 проби

Бивш шеф на НСБОП: Костов ни забрани да работим по приватизацията

Премиерът Борисов: Нямаме никакъв миграционен натиск (ВИДЕО)

Любимите рецепти на Ани Петкова

Криско с роля във вампирски филм

Инспекцията по труда следи под лупа гръцки фирми у нас

Инспекцията по охрана на труда в Пиринско следи под лупа тези месеци гръцките фирми. Специалното наблюдение се прави заради зачестили сигнали за нелоялна конкуренция на съседите работещи в България.

Според родни предприемачи често гърци пристигат у нас с големи обещания за високи заплати. Крадат обучени кадри особено в шивашката промишленост. А сетне не плащат обещаните пари или правят големи забавяния, а когато натрупат дългове, товарят машините си посред нощ на тирове и бягат от страната.

„Трудови инспектори осъществяват непрекъснат мониторинг на рисковите фирми“, каза по този повод шефът на Областната инспекция по труда в Благоевград Петър Попадийн. Почти всички дружества, които са на прицела на ОИТ, са в строителния и шивашкия бизнес. Много внимателно следим и фирмите, които са собственост на гръцки граждани, подчерта Попадийн.

Масово се нарушава трудовото законодателство и от гръцки, и от български работодатели, които наемат работници без договори. Само за месец декември са открити 15 души в Пиринско да се трудят без трудови договори, 10 от тях са в шивашкия бранш.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.