Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте!

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Елитът уважи изложба на Вежди Рашидов Шефът на парламентарната Комисия по култура представи 41 акварела и 14 скулптури глави, създадени през 2018 г.

Превозвачи се опасяват от фалити Ще бъдат принудени да регистрират бизнеса си в чужбина

Жълт код за силен вятър и снеговалежи в 9 области утре

Ангела Меркел ще получи наградата „Фулбрайт“

Пуснаха Кюфтето срещу 3 бона гаранция

Студентът, ранил трима полицаи, скочи от втория етаж на болницата в Стара Загора

Обиск в джамия в Берлин

Кабинетът в Лондон се готви за Брекзит без сделка Пращат предупреждения на 140 000 фирми

Премиера на „Опърничавите“ събра актьори и писатели

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 декември 2018

25 000 лв. гаранция за подсъдим за хашиш

Българите ще работят тази година за себе си след 2 май

През 2015 г. работещите българи ще успеят да се издължат на държавата на 2 май и едва след това ще започнат да работят за себе си, показва анализ на Института за пазарна икономика.

Датата е фигуративна, като показва кога държавната хазна ще се попълни, ако всичко изработено бъде моментално изземвано – по-света е известна като Tax Freedom Day.

„През 2014 г. бюджетът на държавата беше сериозно изпуснат, което означава, че всичко, което държавата иззема от гражданите, съвсем не достига за да бъдат покрити държавните харчове”, отбелязват експертите.

Според тях от 2 до 13 май данъкоплатците ще бъдат наглед „освободени” от работа за държавата, но практически това ще бъдат дни, които рано или късно ще трябва да бъдат отработени в полза на бюджета. „Тези 11 дни на своеобразна почивка характеризират бюджетния дефицит за 2015 г.”, продължават от института.

През 2015 г. българите ще изработят средно по 226 млн. лв. за един календарен ден, измерено чрез очаквания БВП, заложен в Бюджет 2015.

Най-много дни през 2015 г. ще бъдат отделени за да се попълнят приходите от ДДС – 35 дни. За приходите от акцизи ще са нужни 19 дни. За осигуровките ще трябват 30 дни – 21 дни за социално осигуряване и 9 дни за здравно.

Приходите от подоходните данъци ще се попълнят за 12 дни, а тези от корпоративни данъци – за 7 дни. Други 8 дни ще се работи, само за да се платят държавните и общински такси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.