Пиян се прави на полицай от Брюксел

Автотърговец на съд, измамил клиент с 4000 евро

Борисов представи инвестиционните възможности в България пред делегация от Катар

Нинова: Кърджали е България. Изказването на Ердоган за Кърджали е поредната провокация към суверенитета и националната цялост на България Настояваме да се постави въпросът за обезщетението на тракийските бежанци

Великобритания и ЕС постигнаха съгласие за преходния период след Брекзит

Борисов свика министрите заради състоянието на пътищата и битовата престъпност "Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън", каза премиерът

Министър Вълчев: Намаляването на административната тежест е важна задача пред МОН

Може и министри да станат обвиняеми след проверките на болници

Тероризмът и кибератаките не познават граници, заяви Мария Габриел

Полша може да изгони руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по случая Скрипал

81 училища във Великотърновско работят по проект „Твоят час” Нетрадиционните форми са йога и хвърчаща класна стая

Четирима души пострадаха при сблъсък на два влака в Кентъки

Мъж, опитал да убие брат си, застава пред Темида

Жена е била убита в Перник, задържана е дъщеря й

Причината за катастрофата в Египет е несъобразена скорост (СНИМКИ)

Вдигат наказанията за одиторски грешки

Одиторските компании може да бъдат санкционирани по-тежко за пропуски в работата. Например глобата при нарушения да не е фиксирана сума, а да се определя като процент от приходите на одиторското предприятие. Такива предложения за промени ще бъдат направени в Закона за независимия финансов одит, съобщи Ваня Донева, председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори.

Преди ден стана ясно, че ведомството ще наложи санкция от 100 хил. лв. на одитора на КТБ „КПМГ-България“ на базата на 5 наказателни постановления. Отделно от това двамата одитори, проверявали банката, ще бъдат глобени общо с други 100 хил. лв. „Тези санкции са несъизмерими с нанесените щети“, коментира Донева. Тя добави, че наказателните постановления ще бъдат издадени другата седмица.

ГЕРБ също ще инициират законодателни промени, според които всеки член в комисията ще носи персонална отговорност. „Решението на комисията за надзор над регистрираните одитори да запази лиценза на „КПМГ-България“ е скандално“, каза депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.