Джереми Хънт: Излизането от ЕС ще е грешка, за която ще съжаляваме поколения напред

Рекорден брой съдии са назначени по време на управлението на Доналд Тръмп

Александър Вучич планира да посети Косово на 9 септември

На 17 август 2018 да почерпят

„Лудогорец“ остана сам от родните клубове в Европа

ЦСКА атакува и през Трансилвания

Знаменитости отдават почит на Арета Франклин

Още през 2015 г. трябвало да сменят дисковия масив В резервния център на Търговския регистър работят само климатиците

ПРАВО НА ОТГОВОР

Катар налива $15 млрд. в турската икономика

Скарлет Йохансон е най-високоплатената актриса в света

Коли и камиони вървят по мост на 5 века Кадин мост в село Невестино е построен през далечната 1470 г.

Скандинавските авантюри на ЦСКА

Посолството на САЩ в Прищина: Косово и Сърбия нямат неограничена свобода на действие

20 изчезнали след срутването в Генуа (ИНФОГРАФИКА) Рим обяви извънредно положение, деблокира 5 млн. евро

В НОИ отчитат над 46 000 електронни болнични листове от началото на годината

От началото на годината до 11 януари тази година в електронния регистър на Националния осигурителен институт (НОИ) са постъпили над 46 000 болнични листове, съобщиха от института.

До момента регистрация в НОИ за получаване на уникални номера на болнични листове са направили 5214 лечебни заведения, като броят на издадените уникални номера е 1 554 827.

От НОИ напомнят, че е предвиден 6-месечен преходен период, до 30 юни, за представяне на данните на хартия или на електронен носител, когато лекари или лечебни заведения нямат техническа свързаност или готовност за подаване на данните в електронния регистър по интернет с електронен подпис. За представяне на данните на хартия е необходимо те да подадат в съответното териториално поделение на института искане и да получат уникални номера за издаване на хартиен болничен лист. Това може да стане и онлайн чрез уеб-приложение на НОИ „Електронен регистър на болничните листове и решенията по обжалването им“.

За издаване на хартия, новият образец на болничен лист, който замести старата бланка, може да бъде разпечатен от интернет сайта на НОИ. След това той се попълва в 2 екземпляра – единият се предоставя на лицето за информиране на работодателя, а вторият се представя от лекаря с опис и придружително писмо в териториалното поделение на НОИ в 14-дневен срок от издаването на болничния лист.

В случаите, когато нямат интернет връзка или сертификат за електронен подпис, но имат инсталиран софтуер, лекарите могат да попълнят електронния болничен лист в програмния продукт, да го копират на електронен носител (флаш памет, диск, дискета) също в 14-дневен срок да го представят в НОИ.

За електронното подаване на данните в регистъра органите на медицинската експертиза могат да ползват предоставения от НОИ безплатен софтуер или ползвания от лекарите специализирания софтуер, но съобразен с утвърдените и публикувани изисквания на НОИ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.