Тийнейджър заби нож в главата на сестра си, ще лежи 5 години и 4 месеца в затвора

Окръжният съд във Велико Търново отреди 5 г и 4 месеца затвор за 17-годишния Максимилиян Мирославов от Морава, който прониза с нож главата на сестра си . Делото се гледа по съкратената съдебна процедура по искане на подсъдимия,който се призна за виновен и се разкая със сълзи на очи за стореното.

Драмата се разиграла на 28 август 2013 г след като момчето и момичето се скарали кой да ползва домашното DVD. Свадата стигнала до бой. В гнева си братът грабнал кухненски нож и с все сила го забил в челото на момичето. 11-сантиметровото острие пронизало черепа на Нина като минало от междувеждието и стигнало до небцето. От главата на девойката останала да стърчи единствено дървената дръжка на ножа. За щастие обаче хладното оръжие попаднало в кухина, не успяло да засегне мозъка и да причини сериозни поръжения. Момичето незабавно било откарано в Плевен и лекари извършили уникална операция. След интервенцията Нина, която се превърна в медицинско чудо се възстановила напълно и вече ходи на училище.

"Не чувствах болка, но лицето ми беше обляно в кръв. Мислех си, че или ще умра, или ще ослепея. Но брат ми ме нарани без да иска. Не му се сърдя", сподели 14-годишната Нина минути преди делото.

Младежът, който от година е настанен в СУПЦ в свищовското село Овча могила, за да поправя поведението си пък разказа, че в злополучния ден изпил около 100 грама ракия и малко бира. "Под въздействието на алкохола и в гнева си, не знаех какво върша. Съжалявам. Като видях ножа в главата на Нина, се изплаших, изтръпнах и на мига изтрезнях. Успях само да извикам на майка ми: "Убих сестра си!", реди Максимилиян.

Родителите Рена и Мирослав Ангелови, както и Нина отказаха пред съда да са частни ищци и обвинители на Максимилиян. На делото той бе представляван от служебен защитник. В съда бе дошъл и директорът на учебното заведение Данчо Великов. Той разказа, че Максимилиян учи за шлосер и сега е добре, но в началото имал психични проблеми заради стореното от него.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в старата столица.

снимки-Веселина Ангелова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право