Съдят контрабандисти на цигари, пъхали ги в хастари,чорапи и обувки

Окръжна прокуратура - Благоевград внесе обвинителни актове в съда срещу македонец с български паспорт и срещу петричанка. Двамата от години се занимавали с контрабанда на цигари. Мъжът и жената действали толкова умело,че измисляли всеки път различни скривалища за папиросите.

Македонецът Димче М. имал навика да използва всички възможни места на дрехите за скривалище. Пъхал цигари в чорапите, гащите, панталоните. А жената ползвала хастара на якета и дрехи за тайник, както и ботуши.
Според разследването в периода от 4 февруари 2012 г. до 26 юни 2014 г. през митнически пункт "Логодаж" македонецът с двойно гражданство Димче М. е пренесъл през границата на страната ни акцизни стоки на обща стойност 900,01 лв. Хващан е 4 пъти с различно количество папироси. Първо пренасял 19 кутии, след това - 29 кутии, на третия път - 21 кутии, а последния - 27 кутии.

За същото престъпление пред съда ще застане и петричанката Виолета П. Тя действала по сходна схема в периода от 27 април 2010 г. до 3 февруари 2014 г. през митнически пункт "Златарево" на границата ни с Македония. Общата стойност на заловените у нея цигари е 1739,18 лв. Най-напред носела 88 кутии от македонските марки "Вардар", "YORK" и "LD". Скрила ги в кутия от прах за пране и в хастара на якето си. Хващана е още два пъти да прави това престъпно упражнение, като крила папиросите в личния си багаж, в джобовете и в ботушите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право