Българските училища на о. Крит затварят за две седмици заради коронавируса, дипломатите отлагат приемите за 3-ти март

Гърция е спряла 4000 мигранти на границата с Турция (ВИДЕО) Около 18 000 бежанци са тръгнали към Европа, предупреди Ердоган

Зрелищен провал за феминисткия екшън „Хищни птици” Марго Роби не успя да спаси филма

Премиерът посети Бачковския манастир по повод 150 години от създаването на Българската екзархия (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава

Борисов: На 85 % е готово кръговото кърстовище на пътя Пловдив – Асеновград

Арестуваха адвокат за системни блудства с малолетни момчета

Извадиха жив човек, затрупан от лавина в Банско

Две български филмови премиери за Трети март В Руския културно-информационен център зрителите ще видят новите филми на журналиста Степан Поляков

Благоев вика призрака на Енгелс в Ямбол Дядото участва в спиритически сеанс край Тунджа

Били Айлиш подобри рекорд с песен за филма за Бонд

50 души остават под наблюдение за коронавирус у нас До края на деня се очаква да бъдат изследвани поне още 11 проби

Бивш шеф на НСБОП: Костов ни забрани да работим по приватизацията

Премиерът Борисов: Нямаме никакъв миграционен натиск (ВИДЕО)

Любимите рецепти на Ани Петкова

Съдят контрабандисти на цигари, пъхали ги в хастари,чорапи и обувки

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе обвинителни актове в съда срещу македонец с български паспорт и срещу петричанка. Двамата от години се занимавали с контрабанда на цигари. Мъжът и жената действали толкова умело,че измисляли всеки път различни скривалища за папиросите.

Македонецът Димче М. имал навика да използва всички възможни места на дрехите за скривалище. Пъхал цигари в чорапите, гащите, панталоните. А жената ползвала хастара на якета и дрехи за тайник, както и ботуши.
Според разследването в периода от 4 февруари 2012 г. до 26 юни 2014 г. през митнически пункт „Логодаж“ македонецът с двойно гражданство Димче М. е пренесъл през границата на страната ни акцизни стоки на обща стойност 900,01 лв. Хващан е 4 пъти с различно количество папироси. Първо пренасял 19 кутии, след това – 29 кутии, на третия път – 21 кутии, а последния – 27 кутии.

За същото престъпление пред съда ще застане и петричанката Виолета П. Тя действала по сходна схема в периода от 27 април 2010 г. до 3 февруари 2014 г. през митнически пункт „Златарево“ на границата ни с Македония. Общата стойност на заловените у нея цигари е 1739,18 лв. Най-напред носела 88 кутии от македонските марки „Вардар“, „YORK“ и „LD“. Скрила ги в кутия от прах за пране и в хастара на якето си. Хващана е още два пъти да прави това престъпно упражнение, като крила папиросите в личния си багаж, в джобовете и в ботушите си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.