13 души са арестувани преди дербито ЦСКА – “Левски”

Директорът на Европол винаги работел с лекота с българските служби

Проф. Алексей Савов: Ракът на дебелото черво засяга все по-млади хора Засега няма генетични маркери за ранно откриване на злокачественото заболяване

Експерти от Организацията за химически оръжия ще разследват случая с отравянето на Сергей Скрипал

Кмет на село стана шофьор на ТИР в чужбина

Свикват две общински комисии

Ректорът на СУ: Всяка година намаляват кандидат-студентите заради демографската криза Може да се отмени решението за нулев прием в специалност „Медицина“, каза проф. Герджиков

И отново цар (В)Каранга!

Германският външен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското споразумение

Алпинисти покоряват хилядник в Тяншан Монтират въжена градина в местността Ксилифор край Търново

Временно е спрян токът в кв. “Кулата” във Враца заради скъсани проводници

Учени ще развиват наука в помощ на туризма и творческите индустрии Проектът за креативен център е на ВУМ във Варна за 7 млн. евро

Без малко да се сдобием с родна аристокрация Фердинанд мечтаел за нашенци с титли, но липсвали мераклии

291 екипа на ОССЕ наблюдават изборите в Русия

Пучдемон: Трябваше да обявя независимост на Каталуния по-рано

Изплатиха над 1,112 млн. лева за развитие на рибарските области

Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) изплати над 1,112 млн. лв. по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” на Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР), съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Субсидията е за седем проекта. Със средствата ще бъде модернизирано предприятие за преработка на риба в община Сливо поле, ще бъдат построени шест рибарски бунгала в Шабла, както и крайбрежна пешеходна алея на брега на язовир Доспат.

Друг от проектите, за който е изплатено финансиране, е за благоустрояване и подобряване на инфраструктурата на терен в полза на малка рибарска общност и развитието на туризма в с. Тюленово. Община Приморско е получила авансово плащане на стойност над 290 000 лв. за изграждане на пристройка и преустрояване на общинска сграда в музей.

С подпомагане по мярка 4.1 на ОПРСР община Сливо поле ще облагороди населените места по поречието на Дунав, а Тутракан ще изпълни проект за превръщането на града в модерна дестинация на риболовен туризъм, интегриран с история, традиция и изкуства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.