Хванаха баща, насилвал сина си, след година издирване

Костадин Тасев, който бе осъден на 12 г. затвор за блудство с 2-годишния си син Сашко, е арестуван в Гърция след година издирване.

Тасев получи наказанието си от Върховния касационен съд през декември 2013 г. и оттогава е в неизвестност. Тъй като е родом от Сандански, бързо е избягал в южната ни съседка.

Мъжът се укривал цяла година в гръцки овчарници. Именно в такъв овчарник е и задържан. Гръцките власти са го заловили по сигнал на нашите служби, които го обявиха за издирване, след като присъдата му влезе в сила. Все още не е ясно кога ще бъде екстрадиран у нас, за да изтърпи наказанието си.

Случаят „Сашко" гръмна през 2010 г., когато лекари от „Пирогов" сигнализираха, че подозират упражнено сексуално насилие върху малък пациент, приет по спешност. Детето било прието с разкъсан анус и кръвоизливи. След няколко операции то беше спасено. Бащата се оправдаваше, че детето страда от болестта Кроун, а не е насилвано и не се призна за виновен. Майката пък се оказа дебилна. Експерти обаче установиха, че става въпрос за изнасилване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право