На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Европарите за ниви – до 40 лв. на декар

Фонд “Земеделие” ще изплати до 40 лева на декар субсидии за земя на българските фермери на два транша. Първият ще стартира от 25 до 30 януари т.г. и чрез него ще се покрие базовото плащане от 27 лв. на декар. По-късно през март се очаква да има допълнително плащане от 12,38 лв. на декар. То ще бъде по т.нар. преразпределително плащане, чрез което се подпомагат допълнително само първите 300 дка обработваема земя. Така подпомагането за първите 300 дка ще достигне почти 40 лв./дка

Помощта ще стигне до близо 100 000 фермери. Първият транш ще е за общо 950 млн. лв., а през март ще се доплатят още 150 млн. лв. Така общата сума ще достигне 1,1 млрд. лв. Преди дни пред “Труд” шефът на фонд “Земеделие” Румен Порожанов обясни, че второто плащане ще настъпи, след като Брюксел възстанови на хазната изплатените пари през януари.

Догодина на фермерите ще бъдат платени 1,4 млрд. лв. за нивите, които обработват през настоящата 2015-а, обяви вчера аграрният министър Десислава Танева. Кампанията за кандидатстването за парите, които ще се платят януари 2016 г., стартира от 1 март т.г. и за първи път субсидии ще се раздават по 7 схеми.

Наред с основното плащане за площ, субсидии ще има и за дейности, щадящи природата (т.нар. зелени плащания), както и преразпределително плащане за първите 300 дка. Освен това пари ще има за млади фермери и за дребни стопани, за отглеждане на плодове и зеленчуци, за оранжерии. За първи път ще има и евросубсидии за животни. При кандидатстването за всички схеми фермерите ще трябва да доказват правото си да обработват земята с нотариални актове или с договори за наем на земята.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.