На 16 юли 2018 да почерпят

Шампионът прибра 38 млн. долара

Доналд Тръмп пристигна в Хелзинки

Кооперация се запали в Шумен

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер в Япония Няма опасност от цунами

Очаква ни най-голямото лунно затъмнение за този век

Чумата донесли бежанци от Турция В страната вече са умъртвени близо 4000 овце и кози

Протест на жители на пернишки квартал блокира пътя Перник-Радомир-Кюстендил

Ново огнище на птичи грип в добричкото село Миладиновци

Карловка осъди „Свидетели на Йехова“ Сгрешена кметска заповед бави събарянето на незаконна постройка на сектата

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 юли 2018

Бежанските центрове в страната трябва да бъдат закрити, защото в тях няма много хора, а издръжката им е голяма, смята Джамбазки

20 години по-късно: Франция отново е световен шампион!

Никос Кодзиас: Споразумението за името Северна Македония ще получи зелена светлина от гръцкия парламент

Губим 30 години заради обжалвания 80% от поръчките се оспорват и затова изпълнението на обектите закъснява

ЕС върна рибарската програма заради круизен туризъм

С 271 забележки Европейската комисия ни върна бъдещата програма за рибарство. Една от тях е, че сме предложили рибари да развиват круизен туризъм, позовавайки се на изследване за потенциала на Черноморското крайбрежие, направено от ЕК. Чиновниците в Брюксел обаче отсекли, че в изследването круизният туризъм е само възможност, а и то е предназначено за сектор “Туризъм”, а не за “Рибарство”.

От Агенция по рибарство вчера лаконично посочиха, че този вид туризъм е включен в мярката “диверсификация на основните рибарски дейности” и си спестиха други коментари.

Брюксел пита още защо страната ни иска с европари да развива рибарство в райони като Националния парк Централен Балкан, Розовата долина и лозови масиви, които се субсидират по Програмата за развитие на селските райони. Еврокомисията не е съгласна и с идеята да бъде субсидирано рибовъдство във вецове.
ЕК препоръчва също така управляващият орган на програмата да е в Министерството на земеделието, а не в Агенцията по рибарство, както сме предложили.

Оказа се и че програмата “Рибарство” не е писана от Изпълнителната агенция по рибарство, а от наета от нея частна фирма – консорцуим между “Елана Инвестмънт” и “Сиела Норма”, който е получил 290 000 лв. От Агенцията по рибарство потвърдиха информацията, но се оправдаха, че договорът е подписан през 2013 г. Тогава шеф на ведомството беше Драгомир Господинов. Консорциумът е избран с обществена поръчка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.