Песимистични са прогнозите за пострадалия 19-годишен при катастрофата на “Тракия” Момчето е син на приятеля на певицата Емилия

Св. Кирил – първият ни водолаз Съавторът на азбуката вади мощите на Св. Климент от Черно море с подводна камбана

Морган Фрийман се извини, след като беше обвинен в сексуален тормоз и непристойно поведение

Без дизел в новото Volvo S60 Всички нови модели на марката от 2019 г. ще бъдат електрифицирани

Иновационни слушалки заглушават хъркането на партньора

Белгийските власти ще разгледат жалба срещу инстаграм, свързана с новите правила за личните данни

Слави Несторов: С Боян Петров имахме уговорка да се срещнем на Еверест и това да е първата българска среща на върха

Александър Вучич: Ще бъдем готови на компромис с Косово

Предотвратиха контрабанда на близо 200 килограма наркотици на ГКПП “Капитан Андреево”

Сапьори обезвредиха бомбата в Дрезден от Втората световна война

Търговските преговори между Китай и САЩ ще бъдат възобновени на 2 юни в Пекин

Какво е наказанието за лошите баби?

Екатерина Захариева: Визитата на Борисов в Москва е координирана отдавна, не е по спешност

Еврогрупата не взе решение по последния транш от помощта за Гърция

Историкът Спас Ташев: Името „Илинденска Македония” не решава проблемите в региона

Правят регистър за фирмени бензиностанции

Собствениците на ведомствените бензиностанции ще трябва да се регистрират в НАП, предвиждат промени в наредбата за отчитане на продажбите с касови апарати.

Те ще трябва по електронен път да подават данни в приходната агенция за адреса, на който се намират, за обема на съдовете си и вида на горивото, с което зареждат. Освен това собствениците ще трябва да изпращат информация за средногодишното потребление на гориво на превозните средства и машините, които се зареждат от ведомствените бензиностанции.

Ако има промяна в декларираните данни, собствениците на ведомствените бензиностанции ще имат срок от 7 дни, в който да изпратят актуалната информация в НАП. „Целта на промените е да се идентифицират ведомствените бензиностанции и съдовете, от които се извършва зареждане за собствени нужди“, пише в мотивите към проекта на наредбата.

Наскоро от финансовото министерство съобщиха, че нямат достатъчно информация за 30 000 ведомствени бензиностанции. Държавните институции не знаели нито къде се намират, нито за вместимостта на резервоарите им. Тогава от ведомството обясниха, че не може безспорно да се докаже дали тези обекти зареждат само гориво за собствени нужди, или правят и нерегламентирани продажби.

В момента ведомствените бензиностанции на земеделските производители всеки месец изпращат справки за ползваното гориво в НАП. Освен това с фактури декларират всеки литър, защото им се възстановява част от платения акциз за гориво с пари от бюджета.

Земеделски производители коментираха пред „Труд“, че новият регистрационен режим е излишен, защото той вече съществува под тези две форми.

Собствениците на ведомствени бензиностанции са против и въведеното в Закона за ДДС изискване задължително да монтират нивомерни системи в резервоарите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.