САЩ ще наложат нови санкции срещу Северна Корея

На 25 май 2018 да почерпят

Раздадоха наградите “Аскеер 2018” За цялостен принос в развитието на театралното изкуство отличиха Васил Михайлов

Хазал от “Черната перла” не крие новата си любов Актрисата Ханде Ерчел твърди, че славата не я е променила

100-годишна сграда се срути в Аржентина и уби трима

Николас Мадуро се закле за втория си мандат като президент на Венецуела

Макрон и Путин се срещнаха в Константиновския дворец край Санкт Петербург

Връчват наградите “Аскеер” за постижения в театралното изкуство

Григор Димитров започва с мач срещу Виктор Троицки на “Ролан Гарос” Рафаел Надал среща Александър Долгополов на старта на турнира в Париж

Борисов на приема в Рим: Народите на България и Република Македония са още по-близки

Абитуриентите от училището на Теодосий Спасов се сбогуваха с концерт

Започнаха абитуриентските балове в Благоевград

“Свободна книжарница” на празника в Сливен

Доналд Тръмп: Въоръжените ни сили са в готовност, ако Ким Чен-ун предприеме “безразсъдни действия”

24 май в женския затвор в Сливен: Изложба за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Създават Фискален съвет, ще прави независим анализ на бюджетната рамка

Правителството одобри проект на закон за Фискален съвет и корективни механизми, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Със законопроекта се създава независим консултативен орган по въпросите на фискалното управление, наречен Фискален съвет. Целта му е да осъществява независимо наблюдение и анализ на бюджетната рамка за поддържане на устойчиви публични финанси. Съветът ще бъде и механизъм за повишаване информираността на обществото относно фискалното управление на страната. С цел своевременно коригиране на бюджетната позиция в случай на значително отклонение от средносрочната бюджетна цел в структурно изражение или от стъпката за постигането й, се предвижда и създаването на автоматични корективни механизми.

Законопроектът е изготвен в изпълнение на Директива на Съвета 2011/85/ЕС за бюджетните рамки на държавите-членки. Тя предвижда наличието на ефективно и навременно наблюдение на националните фискални правила, извършвано от независими институции, разполагащи с функционална автономия по отношение на фискалните органи на държавите-членки. Договорът за стабилност, координация и управление в Икономическия и паричен съюз също постановява спазването на залегналите в него фискални правила да бъде съблюдавано от независими национални институции и в случай на значително отклонение от средносрочната бюджетна цел в структурно изражение или от стъпката за постигането й, да се задействат предварително установени корективни механизми.

Проектът на Закон за Фискален съвет и корективни механизми е разработен и в контекста на две препоръки на Съвета – от 2013 г. и от 2014 г. относно националните програми за реформи на България за съответните години.

Всички решения на Министерски съвет вижте ТУК

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.