Земеделските производители в наводнените райони ще бъдат компенсирани

Земеделските производители в наводнените райони ще бъдат компенсирани, както и при други подобни случаи с наводнени площи. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която ще вземе участие в третата национална среща на земеделските производители в курортен комплекс „Златни пясъци”, предаде Фокус.

Министър Танева посочи, че в страната действа държавна помощ за компенсиране на пропаднали площи, така както при наводненията и пропадналите площи в края на 2014г. „Общинските служби по земеделие, посетили на място пострадалите площи по заявление на стопаните. В момента протоколите се обработват и се очаква скоро да бъдат готови. По същия начин сега, когато стане възможно да се влезе по залетите площи , да се установят размерите им, да ги заявят стопаните им за обезщетение, ние ще приемем съответните протоколи и ще се извършат съответните обезщетения”, посочи министърът.

Десислава Танева уточни , че държавната помощ за компенсиране на пропаднали площи действа при напълно пропаднали площи . „По обема, който е заявен и по средствата, с които разполагаме, се обезщетяват стопаните”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес