На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Решение за ведомствените бензиностанции – до лятото

Идеята да бъдат монтирани измервателни уреди в резервоарите на ведомствените бензиностанции не е отпаднала окончателно. Тя временно се отлага и ще бъде приложена само за някои обекти, каза финансовият министър Владислав Горанов вчера в парламента.

От началото на 2015 г. Закона за ДДС задължи ведомствените бензиностанции да подават данни в НАП за зареждането с горива. С проект на наредба на Министерството на финансите се предвиждаше това да стане чрез монтирането на измервателни уреди в резервоарите им. В понеделник обаче ведомството на Горанов предложи друг вариант на наредбата, в който монтажът на уреди е отпаднал. Промяната дойде след като фермери заплашиха с протести.

Това се налага, защото липсва достатъчно информация за тези обекти, обясни Горанов. Не се знаело колко измервателни уреди ще подлежат на контрол от НАП и не можело да се направи преценка за размера на инвестициите, които трябва да направят тези обекти.

„Видяхме, че не може да се направи реална оценка в каква степен ще засегнем този малък и дребен бизнес, който иска да продължи да се снабдява с горива по този начин“, каза Горанов. Затова първо трябвало ведомствените бензиностанции да се регистрират в НАП и едва след това да се прецени какъв ще бъде контрола върху тях.

Според наредбата собствениците на такива бензиностанции ще трябва да изпратят по електронен път в приходната агенция данни за обема на съдовете и вида на горивото, с което зареждат. Те трябва да посочат и средногодишното потребление на гориво от превозните средства и машините, които се зареждат от бензиностанциите. Това трябва да стане до 14 дни след като наредбата влезе в сила.

След като бъде събрана информацията, мерките за контрол ще бъдат разписани в нова наредба преди лятото, посочи Горанов. В обектите, за които се прецени, че е необходимо, ще бъдат монтирани измервателни уреди. Най-вероятно това ще важи за големите ведомствени бензиностанции със стационарни резервоари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.