ZDF: “Химическата атака” в Сирия е била фалшива (ВИДЕО)

МВФ прие нови регламенти за по-системно оценяване на корупцията

Циганин блудствал с 4-годишната си племенница (обзор)

Пуснато е движението по новия обходен път за смолянското село Тикале Зам.-министър Йовев инспектира мястото

Фенът терорист крие кой му е дал бомбата (обзор) Не е отхвърлена версията, че взривната смес е направена на стадиона

Проф. Лъчезар Трайков: Множествената склероза не е генетично заболяване Хроничната умора е един от първите симптоми

Броят на убитите при атентата в Кабул нарасна до 57 души

Д-р Христо Алексиев – един филантроп от Хамбург От 10 години българинът увлича сънародници и германци за каузата на отец Иван като организира здравен център в Якимово

„Мисия България“ превзе и Китай Откриха Българистичен център в Пекин

Еманюел Макрон смята Владимир Путин за силен лидер, който се стреми да направи Русия велика

Хиляди българи и чужденци се хванаха за ръце на Голямото хоро в Брюксел, организирано от евродепутата Ева Майдел (СНИМКИ)

Истински трупове и органи на изложба в София Гидове дават съвети за здравословен живот

“Балони на любовта” пред Народния театър с инициатива срещу омразата между разделените родители и децата им (СНИМКИ)

“Арсенал” вилнее в края

Чужденци ще строят конна база край Банско,ще инвестират и в Петрич

Даниела Везиева: ВМЗ-Сопот няма да се приватизира

Въпросът за приватизация на ВМЗ-Сопот не стои на дневен ред в Министерство на икономиката. Това увери зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на среща с ръководството на предприятието в Сопот днес, съобщиха от Министерството на икономиката.

В срещата участва и народният представител от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Методи Андреев. Той заяви, че в този момент предприятието работи добре и то ще остане в забранителния списък за приватизация, тъй като е от значение за националната сигурност на страната.

“Имахме поредица от срещи със синдикатите, на които се ангажирахме, че ще вървим по пътя на оздравяване на ВМЗ-Сопот и ще следваме този път”, добави зам.-министър Везиева. На срещата ръководството на Вазовските заводи постави въпроса за липсата на поръчки към предприятието от страна на Министерство на отбраната. Зам.-министър Везиева и депутатът Андреев се ангажираха да установят контакт с военното ведомство, за да се подготви посещение на министъра за запознаване на място с дейността.

Обсъдени бяха и възможностите за включване на ВМЗ-Сопот в програми за дуално обучение. Предприятието изпитва недостиг на средни специалисти и висши инженерни кадри. От ръководството увериха, че са в състояние да подготвят поне две паралелки от по 25 човека. Зам.-министър Везиева обеща да подкрепи искането за обучение на кадри пред Министерство на образованието и науката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.