Дискусии и нови туристически пакети на "Ваканция и Спа Експо" 2015

"Националният електронен маркетинг и състояние на официалния туристически портал на България" е темата на дискусия, организирана от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции /АБТТА/, която ще се проведе в първия ден на Международната туристическа борса "Ваканция и Спа Експо" 2015 в София. Изложението, в което оферти за почивки и пътувания ще предлагат над 330 участници от над 20 държави, ще бъде открито на 12 февруари в Интер Експо Център в София.
На кръглата маса, организирана от АБТТА ще бъде обсъдено и осигуряването на благоприятна бизнес среда за развитие на българския туризъм и превръщане на България в конкурентна и привлекателна туристическа дестинация. В дискусията се очаква да участват представители на държавната администрация и местната власт, професионални организации в сектора, делови и академични партньори на АБТТА.

Освен с възможностите за почивка и развлечения в цяла България, гостите на борсата ще могат да се запознаят с най-новите туристически пакети, които обединяват емблематични обекти на територията на София, Ихтиман и Своге. В тях се предлагат тематични турове до историческите, културните, религиозните и природните забележителности на трите общини www.ssi.visitsofia.bg/bg-index.

Възможностите за туризъм в Македония ще бъдат представени в присъствието на посланикът на Скопие в София Н.Пр.Благой Хаджийски и директора на Агенцията за насърчаване и подкрепа на туризма Кристиян Джамбазки.

Най-новите оферти и изненади за гостите на Сърбия през т.г. ще бъдат презентирани от Туристическата организация на Белград (ТОБ) съвместно с Туристическата организация на Сърбия /ТОС/. Според статистиката на Градския институт по информатика и статистика 24 555 български туристи са посетили сръбската столица през 2014 г., което е с 13% повече, в сравнение с предходната година. Най-много посещения са регистрирани през декември, когато броят на българите е бил с 47% повече, в сравнение с 2013 г. Белград е една от малкото европейски столици с двуцифрен ръст на туристически пристигания през м.г. - 14%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес