Турчин заловен в двора на болница заради 2 кила дрога, бил издънен от мулето

Поръчител на 2,093 кила хероин за Атина бе арестуван в двора на хасковската болница след зрелищна акция на ДАНС във вторник. 10 цивилно облечени антимафиоти закопчали мъж с дълга коса, синьо шушляково яке и дънки, разказаха очевидци. Според информирани задържаният е 47-годишния турски гражданин.

Това бе финалът на акция, за която "Труд" писа в неделя. Става въпрос за арестувания с колан от дрога на кръста 34-годишен казанлъчанин Милен Филипов Христов. Той бе заловен на пункта Капитан Андреево, след като наводнението в Одрин му попречи да премине от ГКПП Пазаркуле директно през гръцкия пункт Кастанес.

Христов, който е с двойно гражданство - българско и турско, пътувал с наето под наем "Ауди А3". Заради потопа се върнал през Капъкуле и влязъл на Капитан Андреево. Заради изнервеното му държание нашите митничари го отклонили за щателна проверка по т.нар. метод "анализ на риска". Около кръста му открили 4 пакета дрога.

След задържането на Милен службите ни успели да кандърдисат поръчителя да дойде да си вземе пратката от Хасково. "Това най-вероятно е станало със съдействието на мулето от Казанлък", коментираха запознати с разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини