МВР получи автомобили от Международната организация по миграция (СНИМКИ)

Два случая на заушка в Търговищко Заболели са жени с имунизации

Радикално лява групировка стои зад бомбената атака срещу гръцка телевизия, твърдят разследващи

Европейците пият средно по 140 халби бира годишно

Премиерът Борисов: Новият участък от „Струма“ ще облекчи значително трафика по един от най-натоварените маршрути на Балканите

Цвета Караянчева връчи на доц. д-р Бони Петрунова наградата „Чудесата на България“ в категория „Археолог на годината“

Пак измамиха жена от Попово да даде пари на престъпници 2500 лв. оставила жертвата пред вратата си

В МВР се събира щаб във връзка с усложнената зимна обстановка

Изгоряха колите на двама ключови свидетели по „Суджукгейт“

Пожарникар ранен при гасене

Съвместно патрулиране от три европейски страни отново в Банско

С цветна програма бе открита Работилницата на Дядо Коледа в Благоевград

Вицепремиер и министър раздадоха подаръци на деца в Монтана

Социална кухня бе открита в двора на столичния храм „Св.Св. Кирил и Методий“ (СНИМКИ) Ще работи до Великден

Фалстарт на сайта за електронни винетки Недостъпна е формата за конвертиране от хартиен стикер

Министър Иванов: Тонът на доклада на ЕК показа пестеливо отпуснат кредит на доверие, но при изключително висока лихва

Липсата на съдебна реформа е удобна на много хора в България. Ако го нямаше механизмът на Европейската комисия, темата за съдебната реформа нямаше да бъде актуална. Това е трагедията на българския политически пейзаж, заяви правосъдният министър Христо Иванов по време на дискусия относно мониторинговия доклад на ЕК от януари 2015г.

„Благодаря на ЕК, че продължава да упорства с този механизъм и на страните членки на ЕС, че очакват все повече от нас. Този доклад е писан преди стотния ден на правителството, а тонът в него го определям като „изчаквателен”. Това е тон, който показва много пестеливо отпуснат кредит на доверие, но при изключително висока лихва” заяви министър Иванов.

Стана ясно, че трябва да бъде отбелязан напредък с реформиране на модела на съдебната ни система, за да се повиши степента на доверие на обществото в нея. „Първата препоръка на доклада и първата цел на стратегията за съдебна реформа е реформиране на модела на управление на съдебната система, а не просто на ВСС. Ако погледнете ситуацията в съдебната система, ще забележите доста инвестиции и доста човешки и финансов ресурс, а той не се управлява добре. Вчера на заседанието на ВСС пак стана ясно, че основният проблем е натовареността и неравномерното разпределение на делата. Факт е, че в страната има съдилища с огромно натоварване, което им пречи да си вършат добре работата, но има и други, които приличат по-скоро на „санаториум”, от гледна точка на малката им натовареност. Проблемът тук е, че всички диспропорции и неравномерности се превръщат в точки за натиск и ограничават съдийската независимост”, допълни министър Иванов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.