България няма да участва в ЕКСПО 2015 в Милано, забавили подготовката

Правителството отмени Решение №83 от 14 февруари 2014 г. за участие на България в световното изложение ЕКСПО 2015 в Милано, Италия, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Причина за това е изключителното забавяне през миналата година на подготовката. Сроковете, изисквани за различните процедури съгласно Закона за обществените поръчки, не позволяват успешното им провеждане до началото на изложението.

Доколкото изразходването на бюджетни средства от държавните институции е подчинено на българското и европейското законодателство в областта на обществените поръчки, за да се осигури конкуренция на пазара на услуги, доставки и строителство, българската страна не може да си позволи нарушение на правилата на свободния пазар с предоставяне на необосновано предимство на определен изпълнител, се посочва в правителственото съобщение.

Участието на България форума щеше да даде възможност да представим земеделска продукция и постижения в областта на науката и иновациите.

Форумът „Експо Милано 2015" ще се проведе от 1 май до 31 октомври 2015 г. под мотото „Да изхраним планетата, енергия за живот" и до момента участие в него са потвърдили над 150 държави.

Всички решения на Министерски съвет вижте ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес