Докладът за ски зоната в Банско ще е готов до дни

„Имаме воля да решим проблема с втория лифт в Банско. Искаме въпросът да се реши по възможно най-справедливия и балансиран начин.“ Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред БНТ. Пред „Труд“ преди няколко дни тя заяви, че в зоната може да се строи и това не е нарушение.

Министърката припомни, че междуведомствената работна група, която обсъжда неяснотите в концесионния договор за ски зоната в Банско, трябва да представи на правителството своя доклад и вариант за решение през следващата седмица. Докладът трябваше да е готов на 15 февруари, но експертите поискаха 10-дневна отстрочка.

По повод оттичането на отпадни води в езерото Сребърна Василева коментира пред Нова тв: "Случващото се в резервата е притеснително. То сочи към години на безотговорност. Цялата история започва през 2002 г. и все още няма съоръжения, показва проверката ни." “Пречиствателната станция има акт 16, но не е въведена в експлоатация. Не знам каква е причината, но това е ангажимент на общината”, каза Василева и се закани да има наказания за провинилите се служители. Тя добави, че кметът на Силистра ще събере екип в понеделник за приключването на проекта за пречиствателната станция.

Вече е ясна собствеността на 253 от 268-те язовира, за които в началото на мандата се установи, че са безстопанствени. За останалите 15 съоръжения отговорност носят областните управители, каза Василева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес