Хванаха гастролиращ рецидивист в момент на кражба 33-годишният бил издирван от ред дирекции за кражби и взломове

Установено е нарушение в диагностично-лечебния процес на родилката, починала в УМБАЛ-Плевен през юли месец

Средната стойност на загубите за застрахованите в „Олимпик“ ще е 200 лв. Гаранционният фонд ще плати щетите по Гражданската отговорност, но не и полиците

„Левски“ тренира без Вашчук

Тежка катастрофа затруднява движението на АМ „Тракия”

Младеж за втори път изнасилва възрастна жена 19-годишният бил съден като непълнолетен за изнасилване на същата жена

Лекарският съюз в Сливен: Всеки е невинен до доказване на противното

Ремонтите в някои училища и детски градини в София ще продължат и след 15 септември

Заместник-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка (СНИМКИ)

Евакуираха над 40 души от сградата на Социалното подпомагане и данъчната служба в Казанлък заради изтичане на газ

„Майкрософт“ спряла руски кибератаки срещу политически организации в САЩ

Канадският премиер Джъстин Трюдо ще се бори за втори мандат

Иран показа първия си изтребител собствено производство (ВИДЕО)

Асоциацията на здравните работници настоя за адекватна превенция срещу насилието над медици

Държавният глава поздрави българските мюсюлмани по случай празника Курбан Байрам

Дават 50 млн. лв. за добавки към пенсиите за Великден (обзор)

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на финансите Владислав Горанов да подготви постановление за отпускане на 50 млн. лв., с които да се платят добавки към пенсиите за Великден. “Постъпленията от митниците са с 90 млн. повече, а от данъчните със 70 млн. повече в сравнение със същия период за миналата година. И понеже действително истински си обичаме пенсионерите, ще ги заделим тези пари“, каза Борисов.

Засега не е ясно дали добавката ще е за всички пенсионери, или само за най-бедните. В края на 2014 г. правителството отпусна също 50 млн. лв. допълнително на Националния осигурителен институт, с които бяха платени по 40 лв. коледни добавки. Бонуса тогава получиха над 1,2 млн. възрастни, чиито пенсии са под 286 лв., колкото е официалната линия на бедност в България.

Борисов припомни, че предишното му правителство още с идването на власт е започнало да плаща високи пенсии. „И сега не искам да им давам възможност да се упражняват на наш гръб, защото ние 4 години плащахме пенсиите, които те вдигнаха, без да има обезпечение. По същия начин направиха и със Закона за МВР – вдигнаха заплатите, без да има никъде обезпечение”, каза премиерът. “И сега ние трябва да намерим пари. Това е подло и популистко действие – вдигаш, без да имаш пари, и след това гледаш сеира“, коментира Борисов.

За даването на великденски добавки към пенсиите пръв заговори социалният министър Ивайло Калфин. Преди месец той заяви, че трябва да се намерят пари, за да се подкрепят приоритетно възрастните с най-ниски доходи. Вчера Калфин коментира, че конкретна сума за добавките още не е обсъждана в кабинета. “С колко пари ще разполагаме ще стане ясно след преценка на министъра на финансите Владислав Горанов. След това ще обсъдим колко хора и по колко пари ще получат”, каза Калфин пред “Труд”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.