Свинар: Запалих жена си, за да я уплаша

Свинарят Борислав Григоров (56 г.) е влачил, полял с безнин, подпалил и накрая удушил жена си Галина (54 г.) в дома им в стопанския двор "Врана". Това се разбра в Софийския градски съд, където Григоров поиска да бъде пуснат на свобода.

Според обвинението Григоров е убил жената , от която има две деца, след скандал помежду им в събота към 19,50 ч. Той се ядосал и започнал да я бие. Не е бил пиян. След като я запалил, осъзнал какво става и започнал да я гаси с одеяло, като притискал силно ноздрите и шията. След минута-две жената спряла да мърда и издъхнала.

От свидетелски показания стана ясно, че след убийството Григоров нахлул в дома на дъщеря си Наталия, която живеела наблизо. Там заварил и сина Валери. Изкрещял на двамата: "Елате бързо! Постигнахте каквото искахте за майка си, направих каквото трябва." Тогава Валери се обадил на 112 и извикал полиция.

Пред разследващите Григоров признал вината си, но заявил, че искал само да сплаши Галина, а не да я убие.

Малко преди да пламне жената, дъщерята чула как баща й викал: "Ще те убия!" Не предприела нищо, а решила да не се намесва и се скрила.

От експертизите стана ясно, че Григоров е напълно нормален. През последните месеци жена му страдала от психически проблеми, имала изписани хапчета, но не ги пиела. Познати на свинаря разказали пред криминалистите, че често Галина била пребивана. Но не знаели дали тя е буйствала и го е предизвиквала.

"Искам по-облекчен режим. Няма да избягам!", бяха последните думи пред съда на Григоров. Въпреки това обаче съдия Ева Пелова го остави зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право