Почина съоснователят на „Майкрософт” Пол Алън

Германската полиция не изключва вчерашната заложническа драма в Кьолн да е с терористичен мотив

Турската полиция е напуснала саудитското консулство рано сутринта

19-годишно момче е в тежко състояние, след като кола го удари на пешеходна пътека

Споразумението за Брекзит върви към отлагане за декември

Регистрирани са две силни земетресения в района на Нова Каледония

Норвегия №1 по балтии и картони

Да живее Кончита Вурст!

На 16 октомври 2018 да почерпят

Ваня Стамболова е новият шеф във „Фермата“

120-130 лева ще е парното в апартамент от 60 квадрата в Сливен „Топлофикация” предлага промоции за лоялните клиенти

Започна изучаването на корейски език в бургаски училища

ЕС заяви, че все още има време за споразумение с Великобритания

Близо три часа чакаха пътници във влака София-Бургас на гара Тодор Каблешков

Осветиха първата църква в сливенското с. Глушник С 50 000 лева от дарения довършиха новия храм

„Томас Кук” търси възможности за увеличаване на пазарния си дял в България, като се очаква между 160 и 180 хил. туристи да ни посетят през лятото

„Томас Кук” търси възможности за увеличаване на пазарния си дял в България, като се очаква между 160 и 180 хил. туристи да ни посетят през лятото

„Томас Кук” и „Некерман” търсят възможности за разширяване на пазарния си дял в България, като се очаква между 160 и 180 хил. туристи да посетят нашата страна през лятото. Това стана ясно по време на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова с Алекс Вреде, главен мениджър за договорите на „Томас Кук” за България и Христо Гълбачев, изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на „Астрал Холидейз” – официален оторизиран агент на „Томас Кук” и „Некерман” за България.

Представителите на туроператора очакват труден летен сезон, но продължават работата си на всички традиционни пазари. В момента се наблюдава увеличение с допълнителни полети от „Некерман Полска” към Варна. Очакват се и между 60 и 65 хил. туристи от скандинавските страни.

„Поисках тази среща, за да установим контакт и да бъдете уверени, че в мое лице бизнесът има партньор, на който може да разчита“, каза Николина Ангелкова. Представителите на „Томас Кук” подчертаха, че се радват, че в България вече има министерство, към което да отнесат проблемите си и с което могат да си сътрудничат.

„Традиционно имаме около 2 млн. нощувки на сезон на Черно море, което прави „Томас Кук” най-големия туроператор в България“, каза Алекс Вреде. Той подчерта, че е бил неприятно изненадан от някои съобщения в медиите, според които „Томас Кук” преустановява полетите си до България. „Наистина през тази година се опитахме да възстановим чартърната си програма от Великобритания до Варна, която от около 6 години е преустановена, но нямахме достатъчен интерес и се отказахме от двата полета, които планирахме“, обясни Алекс Вреде. По думите му към момента във Великобритания няма достатъчно търсене за Северното Черноморие и други видове туризъм.

„Във Варна и региона има прекрасни условия за голф туризъм, които трябва да представим на английския пазар“, каза министър Ангелкова. Тя посочи, че предстои да бъде назначено туристическо аташе, което ще бъде ситуирано във Великобритания. „Надявам се това, заедно с всичко друго, което правим да помогне за постигането на ръст на този пазар“, посочи Николина Ангелкова. Участниците в срещата се договориха да координират усилията си за изграждането на по-разпознаваем образ на България.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество за реализацията и на други съвместни инициативи и за подобряване на туристическия продукт. „Томас Кук е важен наш партньор, защото покрива повечето от целевите ни пазари – цяла Европа заедно с Великобритания“, каза министър Ангелкова. По думите й ще бъдат много ценни и данните, които има туроператора за по-доброто планиране на рекламната кампания на страната ни на тези пазари. 50% от туристите във Великобритания планират почивката си он-лайн, а в скандинавските страни този дял достига до 70%. Същевременно в Германия едва 10-15 % резервират почивката си през интернет, стана ясно по време на срещата.

Според представителите на туроператора, в международен план има голямо търсене към турове с включващи основни забележителности от дадена страна или регион. Министър Ангелкова информира, че вече са разработени културно-исторически маршрути, които ще бъдат допълнително популяризирани със „селебс турове“. „Основната ни цел е да представим България като целогодишна туристическа с фокус върху културно-историческия туризъм“, обясни Николина Ангелкова.

Очаква се следващата седмица министър Ангелкова да проведе среща с ръководството на „Томас Кук“ и „Некерман“, в рамките на международното туристическо изложение ITB, което се провежда в Берлин.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.