Трус от 5 по Рихтер в Гърция

Коя е най-харесваната зодия?

Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 19 януари 2020

На 19 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 19.01.2020

Кокошка снесе яйце с датата на Апокалипсиса (СНИМКА и ВИДЕО)

Жена катастрофира челно, за да изпита вярата си

Халифа Хафтар пристигна в Берлин за участие в международната конференция за Либия

Майк Помпео преговаря с президента на Ирак за напрежението в региона

Принц Хари и съпругата му Меган се отказват от кралските си титли

Расте броят на заразените с мистериозния китайски вирус, проверяват по летищата в САЩ

Трус от 6-а степен разтърси Нова Гвинея

Свидетел на инцидента с убития българин в Истанбул: Размахваше мачете и мълчеше, след което се барикадира

75 души пострадаха при сблъсъци пред парламента в Бейрут

Хайко Маас: Доставките на оръжие за Либия трябва да бъдат преустановени

„Томас Кук” търси възможности за увеличаване на пазарния си дял в България, като се очаква между 160 и 180 хил. туристи да ни посетят през лятото

„Томас Кук” търси възможности за увеличаване на пазарния си дял в България, като се очаква между 160 и 180 хил. туристи да ни посетят през лятото

„Томас Кук” и „Некерман” търсят възможности за разширяване на пазарния си дял в България, като се очаква между 160 и 180 хил. туристи да посетят нашата страна през лятото. Това стана ясно по време на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова с Алекс Вреде, главен мениджър за договорите на „Томас Кук” за България и Христо Гълбачев, изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на „Астрал Холидейз” – официален оторизиран агент на „Томас Кук” и „Некерман” за България.

Представителите на туроператора очакват труден летен сезон, но продължават работата си на всички традиционни пазари. В момента се наблюдава увеличение с допълнителни полети от „Некерман Полска” към Варна. Очакват се и между 60 и 65 хил. туристи от скандинавските страни.

„Поисках тази среща, за да установим контакт и да бъдете уверени, че в мое лице бизнесът има партньор, на който може да разчита“, каза Николина Ангелкова. Представителите на „Томас Кук” подчертаха, че се радват, че в България вече има министерство, към което да отнесат проблемите си и с което могат да си сътрудничат.

„Традиционно имаме около 2 млн. нощувки на сезон на Черно море, което прави „Томас Кук” най-големия туроператор в България“, каза Алекс Вреде. Той подчерта, че е бил неприятно изненадан от някои съобщения в медиите, според които „Томас Кук” преустановява полетите си до България. „Наистина през тази година се опитахме да възстановим чартърната си програма от Великобритания до Варна, която от около 6 години е преустановена, но нямахме достатъчен интерес и се отказахме от двата полета, които планирахме“, обясни Алекс Вреде. По думите му към момента във Великобритания няма достатъчно търсене за Северното Черноморие и други видове туризъм.

„Във Варна и региона има прекрасни условия за голф туризъм, които трябва да представим на английския пазар“, каза министър Ангелкова. Тя посочи, че предстои да бъде назначено туристическо аташе, което ще бъде ситуирано във Великобритания. „Надявам се това, заедно с всичко друго, което правим да помогне за постигането на ръст на този пазар“, посочи Николина Ангелкова. Участниците в срещата се договориха да координират усилията си за изграждането на по-разпознаваем образ на България.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество за реализацията и на други съвместни инициативи и за подобряване на туристическия продукт. „Томас Кук е важен наш партньор, защото покрива повечето от целевите ни пазари – цяла Европа заедно с Великобритания“, каза министър Ангелкова. По думите й ще бъдат много ценни и данните, които има туроператора за по-доброто планиране на рекламната кампания на страната ни на тези пазари. 50% от туристите във Великобритания планират почивката си он-лайн, а в скандинавските страни този дял достига до 70%. Същевременно в Германия едва 10-15 % резервират почивката си през интернет, стана ясно по време на срещата.

Според представителите на туроператора, в международен план има голямо търсене към турове с включващи основни забележителности от дадена страна или регион. Министър Ангелкова информира, че вече са разработени културно-исторически маршрути, които ще бъдат допълнително популяризирани със „селебс турове“. „Основната ни цел е да представим България като целогодишна туристическа с фокус върху културно-историческия туризъм“, обясни Николина Ангелкова.

Очаква се следващата седмица министър Ангелкова да проведе среща с ръководството на „Томас Кук“ и „Некерман“, в рамките на международното туристическо изложение ITB, което се провежда в Берлин.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.