Рокади в енергетиката, одобряват бюджета на „Южен поток“ след проверка

Българският енергиен холдинг (БЕХ) отхвърля идеята да бъде одобрен бюджетът на проекта „Южен поток” у нас за тази година без одит на миналогодишния, решиха акционерите. Предложението дошло от руската страна в дружеството. „Газпром” притежава 50% в проекта, а останалите 50% - БЕХ. Акционерите решили и да сменят още един от шефовете в дружеството. Освободен е Стефан Радев, а поста му заема Борис Тодоров, който вече е работил в дружеството, както и в „Булгаргаз”.

Рокади има и в самия БЕХ. От поста му в съвета на директорите е освободен Владимир Денчев, на мястото му идва Живко Динчев. Предложението е направено от енергийния министър Теменужка Петкова.

Не без проблеми обаче преминава друга шефска рокада. От надзора на Електроенергийния системен оператор е уволнен Андрей Живков, който е подал жалба в Комисията за енергийно и водно регулиране. На поста на Живков е назначен бившият депутат от ГЕРБ Костадин Язов. Регулаторът е отхвърлил жалбата с мотив, че смяната е направена, за да бъде компанията по-ефективна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес