Санирането на покрива става по-лесно с TONDACH®

Националната програма за енергийна ефективност, която започва тази година в България, не предвижда единствено полагане на тополизолация по фасадата и смяна на дограмата на врати и прозорци. Допустима мярка по програмата е и хидроизолацията и ремонта на покрива.

И това е естествено по няколко причини. Първо, покривът и подпокривното пространство са важен елемент от енергийната ефективност на сградата, тъй като е доказано, че най-големите топлинни загуби са именно през покрива. Друг съществен недостатък на покрива е, че той е най-силно подложен на корозионните въздейстия на природата. Дъждът, снегът, висулките по покрива и стрехите на сградата - всичко това амортизира бързо покрива и според най-новите разбирания тази част от сградата трябва да бъде ремонтирана поне веднъж на всеки 10-15 години.

Тондах Глайнщетен е водещ производител на керемиди в Средна и Югоизточна Европа. Компанията предлага естествено красиви и дълготрайни керамични покривни системи за ново строителство и саниране. Многообразието от форми, цветове и повърхности дава възможност за индивидуални покривни решения. Аксесоарите за вентилация, допълнително укрепване, както и допълнителните елементи гарантират устойчивост и дълготрайност на тези покривни системи и предлагат над 400 възможности за индивидуален дизайн на покрива – различните повърхности и цветови нюанси, класически и средиземноморски тип керемиди са подходящи в еднаква степен за традиционни и необичайни покривни форми и дават свобода да се направи най-добрия избор за покрива.

За саниране на покриви „Тондах“ разполага със специално разработена производствена линия „керемиди с приплъзване”, което дава възможност на потребителя да обнови своя покрив без да подменя носещите летви и контралетвите. Скобите за укрепване, двойните горни и странични фалцове осигуряват висока степен на защита при неблагоприятни климатични условия, най-вече при градушки и бури. Цветовете на специално обработената повърхност ги прави красиви и дълготрайни. Технологията на изпичане при 1000 градуса позволява нерядко керемидите „Тондах“ да имат до 100 години живот.

“Тондах“ предлага и цялостни системни решения за покрива. Иновативното покривно фолио например е с активна мембрана без пори и осигурява перфектна защита на покривната конструкция. А вентилационната лента DASATOP с влагопроменливите си свойства предлага максимална защита. Вентилационните ленти за под капак „Тондах“ спомагат за дишането на покрива. Началният капак „Тондах“ се вписва хармонично в покривната повърхност, а вентилационната лента се грижи за избягването на щети от конденза.

Модулните скрепителни елементи предлагат сигурни решения за закрепване на соларни и фотоволтаични елементи и са лесни за монтаж. „Тондах“ предлага и различни възможности за осветление и изход към покрива.
А комплектът за вентилация, състоящ се от глинена тръба, вентилационна керемида, гъвкава връзка и уплътнителен маншон, осигурява безпроблемна вентилация и допълване на покривната система.

www.tondach.bg

Търговски представители:

Западна България - 0884 002 100, Централна България - 0885 619 885, Източна България - 0888 333 789

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес