Спряно е прокопаването на тунел на "Струма"

Прокопаването на тунел-1 на автомагистрала "Струма" при дупнишкото с. Блатино е спряно на 72-я метър заради смъкнали се на 29 декември м.г. около 2500 куб.м пръст в отвора на съоръжението, казаха експерти.

Все още се почиства и се извършват укрепителни дейности на обекта, затова не е ясно кога ще продължи самото прокопаване, коментираха от Инспекцията по труда в Кюстендил. Те наскоро правили проверка на място.

Нещата се усложняват от това, че съвсем наблизо минава магистрален газопровод за Македония, както и от обилните дъждове и подгизналата земя и терен в този участък през зимата, казаха специалисти.

Двете тунелни тръби при Блатино по проект са 377 м и 383 м. Вероятно завършването им ще се забави, а оттам може да дойде забавяне и по изграждането на аутобана между Дупница и Благоевград /37,5 км/, опасяват се експерти.

Крайният срок за завършване на ЛОТ-2 беше 15 март 2015 г., впоследствие беше удължен на 15 ноември т.г., но вреоятно и той ще бъде удължен, коментират запознати със ситуацията по изграждането на аутобана специалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес