Безплатно висше образование в Швеция

Висшето образование в Швеция е безплатно за студенти от страните членки на Европейския съюз. Българските студенти имат чудесната възможност да изучават бакалавърски и магистърски програми не само безплатно, но и на английски език в един от най-големите шведски държавни университети Malmö University.

Представители на университета ще проведат информационни срещи от 16 до 18 март в София, Пловдив и Варна. Предварителна регистрация ТУК

Malmö University предлага едни от най-добрите международни програми в областта на компютърните науки, политиката и международните отношения, европеистиката, медийните и социални науки и биомедицината. Разгледайте всички специалности ТУК

Много специалности са разработени в тясно сътрудничество с отлично развитата шведска индустрия, която се нарежда сред най-иновативните в света. Швеция е родно място на много успешни мултинационални корпорации като IKEA, H&M, Ericsson, Volvo, Scania, Electrolux, SKF, Sandvik и Atlas Copco.

Malmö University е отличен представител на тази изключителна образователна система. Учебното заведение е млада и динамична институция, която поставя силен акцент върху предприемачеството и иновациите. Университетът предлага и възможност за обменни програми в чужбина.

Научните изследвания в шведските университети и компании са наложили много световно известни изобретения като компютърната мишка, устройството „Bluetooth”, популярния Skype, системата за опаковки Tetra Pak, електрокардиостимулатора и машината за диализа.

Малмьо е третият по големина град в Швеция, разположен в южната част на страната и е класиран от Forbes на четвърто място сред най-изобретателните градове в света.

Информационните срещи ще се проведат както следва:

ВАРНА – 16 март в х-л „Голдън Тюлип” от 18:30 ч

СОФИЯ – 17 март в х-л „Кемпински” от 18:30 ч

ПЛОВДИВ – 18 март в х-л „Тримонциум” от 18:30 ч

Предварителна регистрация ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини