Печено морско свинче? Не, мерси Най-странните ястия по целия свят

Иконите на Дончо Дончев Картините могат да бъдат разгледани в галерия “Валер” до 11 май

Индия ще конфускува имоти на избягали от страната престъпници

„Лъвове” печелят конкурс за красота Награди за Peugeot 308 и Peugeot 3008

Меркел призова момичетата да учат инженерни науки

Марта Вачкова опипа Наум Шопов Между снимките на „Откраднат живот”

748 кандидати се явиха на изпит за 31 прокурорски места

Държавният департамент за България: Корупцията във всички клонове на властта остава проблем

Турски съд прати в затвора учителка с 6-месено бебе

Министър Нанков: През 2024 г. ще пътуваме по „Хемус“ от София до Варна

Ердоган: Бизнесът трябва да приветства извънредното положение, то забранява стачките

ВМРО: Предложението за депутатските заплати е популистко

“Левски” би “Верея” с резервите, лоша вест за Делио Роси

Таекуон-До клуб “Фолкън” с модерна зала в парк „Македония“

Разчистиха още незаконни обекти на плаж Слънчев бряг-север

Квесторите на КТБ отричат: Не сме се разпореждали с имущество на банката

Не са извършвани никакви разпоредителни действия с имущество на Корпоративна търговска банка от квесторите, нито са осъществявани цесии. Това заявяват квесторите на КТБ в свое изявление. То е направено “във връзка с многобройните изявления в публичното пространство за действията на квесторите на КТБ, касаещи опазването и управлението на имуществото на банката”, предаде БГНЕС.

Не са разглеждани цесии на вземания срещу банката, постъпили в деловодството на банката след 06.11.2014 г. (деня на отнемане на банковата лицензия), категорични са квесторите Елена Костадинчева и Станислав Лютов. Те заявяват, че не са извършвани погашения на кредити чрез прихващания, постъпили в деловодството на банката след законодателните изменения на чл.59 от Закона за банковата несъстоятелност.

Обръщаме внимание, че квесторите на “Корпоративна търговска банка” АД не могат да извършват действия на разпореждане с имуществото на банката, поради наложените по искане на БНБ предварителни обезпечителни мерки, а именно – общ запор и възбрана върху цялото имущество на банката съгласно определение по делото за откриване на производство по несъстоятелност.

Квесторите не могат да извършват разпоредителни действия с имуществото на банката и поради изрична законова забрана за такива действия, а именно: от датата на решението за отнемане на лицензията за извършване на банкова дейност на основание чл.36, ал.2 от Закона за кредитните институции не могат да се извършват разпоредителни сделки и действия с имущество на банката, с изключение на извършването на обичайни разноски, насочени към неговото запазване и управление.

Квесторите на банката са на разположение за всякакъв вид проверки от оторизираните за това органи и изразяват пълна готовност за съдействие във връзка с такива проверки, се заявява в изявлението на двамата квестори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.