Борисов към българите: Прекарайте отпуските си в България

Използвам трибуната на парламента да се обърна към всички български граждани да си останат на и да прекарат отпуските си в България, призовавам и депутатите и министрите също почивките си да изкарат в България, защото ако си направите една справка може да се окаже, че една част от депутатите не са почивали в България.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на блиц-контрол в Народното събрание в отговор на въпрос за прогнозираната криза в туристическия сектор заради отлива на руски туристи, предаде „Фокус“.

„Призовавам и към вас и министрите и към всички нас призовавам туристическия бранш да отговори на нашия апел с това да даде обслужване, цени и качество, което да накара българите да не пътуват с 500 километра повече а да останат тук“, каза Борисов. „Ние по никакъв начин не сме направили, каквото и е да било, за да развалим отношенията с руската страната. България е член на НАТО и ЕС и като такъв член, може би без АТАКА всички останали партии, без разбира се новите партии в парламента, всички по безспорен начин са подкрепяли тази линия, това членство. За това внушенията, че ние като държава правим нещо срещу Русия не е вярно.

„България е една от 28-те страни в ЕС и спазваме правилата, които дава ЕК“, каза Борисов. По думите на премиера Борисов, всеки ден чуваме как десетки хиляди български граждани напускат по празниците през пунктовете за Гърция И Турция. „Няма ли туристическият бранш интерес да направи цени и обслужване и качество на храните и алкохола на всичко, което касае туристическия бранш чадъри фотьойли или каквото и да е било за да върне тези по 50-60 хиляди автомобила, който отчитаме на КГПП по празниците да не говорим за летния сезон“, коментира премиерът.

„Само в нашите съседи ако направите една анкета с ползвателите на туристически услуги България, Гърция и Турция ще ви кажат, там е по-добро обслужването, по качествено и това не е ли първият приоритет на туристическия бранш“, заяви той. По думите му в Европейския съвет категорично както и в европейските медии са настояли за максимално бързо решаване на кризата в Украйна и за спазване на Минското споразумение. „Това съм го защитил като позиция на България, това съм го изказал публично, това е мнението на правителство“, каза министър-председателят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес