Пуснаха задържаните митничари и граничари от ареста

Тринадесетте митничари от ГККП-Капитан Андреево и трима гранични полицаи, задържани във вторник сутринта за разпити покрай разкрития контрабанден канал за цигари внос от Турция, са освободени след изтичането на 24-часовия им полицейски арест.

На въпрос на кореспондента на "Труд" дали това е истина, или първоаприлска шега, административният ръководител на Окръжна прокуратура-Пловдив Румен Попов, отговори: "Днес 1 април ли сме?! Да, всички са освободени. Повече коментари няма да правя", след което затвори, без да уточни дали се шегува или е напълно сериозен.

Близки до разследването уточниха, че прокурор Румен Попов не е мигвал от три денонощия, откакто върви разплитането на аферата.

Началникът на Областна дирекция на МВР-Пловдив Пламен Узунов отказа също да отговори дали има повдигнати обвинения срещу някои от задържаните митничари и гранични полицаи, или те просто са разпитвани като свидетели и след това освободени поради липса на доказателства. "Питайте прокуратурата. В момента съм на работно съвещание", заяви шефът на пловдивската полиция.

На 2 април (четвъртък) по обяд изтича 72-часовият арест на седмината задържани в склад в Пловдив, където е бил намерен турският ТИР с контрабандните цигари от марката "Джи Линг" - 1420 мастърбокса (710 000 кутии) на обща стойност от 7а983а950 лв. според експерната оценка. Очаква се в четвъртък сутринта Окръжна прокуратура да повдигне обвинения за контрабанда на въпросните лица - един турски гражданин и шестима българи, и поиска постоянна мярка "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини