Фандъкова: 50 000 души дневно ще използват новия участък на метрото

За по-малко от три години бяха изградени около 5 км метро с четири нови станции. Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова по повод днешното откриване на разширението на първия лъч на метрото.

Най-важното е, че още около 50 000 души дневно ще могат да използват метрото. Само с неговото пускане спестяваме около 8000 тона вредни емисии в града. Този участък е ключов, защото свързва автогарата и жп гарата с аерогарата.

От центъра до летището придвижването ще става за по-малко от 20 минути, посочи столичният кмет. По думите й, ако има допуснати нередности при строежа на новия участък на метрото, те ще бъдат отстранени от изпълнителя за негова сметка. Контролът е изключително строг, подчерта тя.

На 99% е готов и участъкът на метрото от "Младост" до Бизнес парка. Той ще бъде пуснат на 8 май. В "Дружба" и "Младост" има и два километра нови булеварди, което е придобивка за тези квартали, заяви Фандъкова. Столичният кмет коментира и наградата на столицата "Най-добър град за живеене 2014".

Безспорно е, че София е градът, който предлага най-доброто образование и възможности за развитие. Хората не идват в столицата да почиват, а да работят, а от тук идват и проблемите. Наградата не означава, че всичко е наред, но за мен това е знак, че сме на прав път, каза още Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес