Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис

България и Сърбия подписаха три меморандума за транспорта и социалната политика

Задържаха под стража дилър, заловен в казино

“Изворите” с трите моми в Котел – сред първенците в онлайн фотоконкурс

190 варненчета станали жертви на престъпления за година

Министър Танева: Кампанията за директните плащания е в много по-справедлив вид за подпомагане на земеделските производители

В Министерството на земеделието и храните е проведена работна среща с представители на зърнопроизводителите. Пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева заяви, че става въпрос за изясняване на някои въпроси, възникнали в хода на кампанията по директни плащания, която е в нов вид и в нов обем, съобщи Фокус.

Много по-различен отколкото предходната кампания, но категорично много по-справедлив начин за подкрепа на земеделските производители. „Право на подпомагане имат тези, които имат правно основание или плащат на собствениците за ползваните от тях земи. Второ, подкрепата по директните плащания се реализира не с една или две схеми, както до сега, а близо 16 схеми за директни плащания, в това число и обвързана подкрепа за приоритетните сектори за развитие – животновъдство, трайни насаждения, зеленчукопроизводство, оранжерийно производство. Нормално е да има неясноти, нормално е да възникват въпроси. В хода на тяхното възникване ние ги решаваме”, обясни министър Танева. Тя посочи, че не е имало време, съгласно Закона за обществените поръчки, да бъде подобрена системата, чрез която се администрира подпомагането.

Остава темата за акциза за следваща година, как той ще бъде приложен и приключването на системата за ваучерите – всичко това се обсъжда. Министър Десислава Танева посочи, че към момента няма как да се промени Програмата за развитие на селските райони, с което селата от общини като Кюстендил също да получат възможност да кандидатстват. „Дебатът по отношение на районите на общините, които попадат в обхвата на интервенция на селската програма, в частта й за селските общини, е приключил процес. Освен това бюджетът в Програмата за развитие на селските район, заложен за селските общини, за публични интервенции – подобряване на социална инфраструктура, културна инфраструктура, ВиК, е 620 млн. евро за 7 години за цяла България. Интересът е огромен, но средствата са това, което са”, допълни министър Танева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.